4 lion bataryayı bağlama

desmer72

Üye
Katılım
30 Eki 2014
Mesajlar
30
Puanları
1
merhaba.
Akülü araba yapmak istiyorum bunun için cep telefonlarında kullanılan bataryalardan faydalanmayı düşündüm şarjın bitmemesi içinde 220.v convertörle aynı anda hem şarj etmek hemde kullanmak istiyorum. Ama internette aramalarıma rağmen bir cevap bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.
4 tane 3.7v bataryayı paralel bağlarsam 12v luk dc motoru çalıştırabilirmiyim?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Moturuna göre değişir. Oyuncak kumandalı olursa çalıştırır. Akülü çocuk arabası olursa yetmez. Paralel değil seri bağlayarak gerilim yükselir. Paralel bağlantıda akım yükselir. Akülü arabalarda 6 - 12 volt 12 amperlik batarya kullanılır.
 
merhaba.
şarjın bitmemesi içinde 220.v convertörle aynı anda hem şarj etmek hemde kullanmak istiyorum.

Ben bu yazdığınızı anlamadım. Aynı anda hem şarj etmek hemde kullanmak nazıl olacak biraz açarmısınız? Bana biraz mantıksız geldide ...
 
lion bataryaların kuru akülerden farkı aynı anda hem şarj etmesi hemde kullanılabilmesi. yani telefonu şarjda iken kullanmak gibi.
4 tane bataryayı seri bağlayarak 12 v motoru çalıştırmak istiyorum. enerji tükenmesini engellemek içinde 12v to 220v convektöre bağlamayı düşünüyıorum. yani batarayaları convektöre bağlayacam convektörden çıkan akımlada motoru çalıştırmak istiyorum. şemasını yapabilirsem daha anlaşılır olabilirim. yakın zamanda şemayı yüklemeye çalışıcam saygılar
 
99vGD5.png
 
Dostum bu sisteme devir daim makinası deniliyor. aynı zamanda lityum pilden çektiğiniz güç ile aynı bataryayı tekrar aynı güçte şarj edemezsiniz.

Bu düzenekte harcadığınız güç elde ettiğiniz güçten büyük olamayacağı için sistem çalışmaz.
 
220v convektorden 220v çıkacağını tahmin ediyorum. Fazla bilgim yok convektorla ama öyle sanıyorum. 220 v çıkacağından toplamda 24v alamazmıyım yardımcı olursan sevinirim teşekkürler
 
Yüz bin volt bile alırsınız. Ama sorun voltaj değil. Bir güç çevriminde bulunurken %100 verimle çevirmek mümkün olmadığı için o voltajı elde etmek için harcadığınız güç alacağınız güçten büyük olamayacaktır. ( voltaj çevirirken çeviricice oluşan manyetik kayıplar ısı kayıpları gibi kayıplar mevcuttur ) Bu nedenle sistem hep güç harcayacaktır. Bu sonunda batarya grubunuzun tükenmesiyle son bulacaktır.

Halbusem bu geri dönüşümü kurmasaydınız batarya gurubunuz bu kadar erken boşalmayacak.
 
Yaşınızı eğitiminizi bilmiyorum ama bunları düşünüyor kurguluyor olmanız güzel. Enerjinin üretimi dönüşümü konularında beyin fırtınası oluşturuyorsunuz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,353
Mesajlar
916,944
Kullanıcılar
450,206
Son üye
elektronom111

Yeni konular

Geri
Üst