5300 e patlama sesi

airforce06

Üye
Katılım
6 May 2012
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
47
Merhaba 5300 e çamaşır makinemizde bir patlama sesi meydana geldi aynı zamanda ana sigortayı attırdı ve şu an açma kapama düğmesini çevirdiğimde çıtır çıtır ses geliyor ve makine açılmıyor hız kontrol kartındaki soğutma kartına bağlı 2. Yani ortadaki diyotu değiştirdim ölçerek değil tabiiki gözle çünkü bir kararma mevcuttu o kadar usta değilim ama yönlendirmeniz ile çözeceğime inanıyorum birde hız kontrol kartındaki mavi ve pembe kabloların yerini karıştırdım l ve n hangisi olacak lütfen yardımınıza ihtiyacım var saygılarımla.... DİYOT.jpgIMG_20130818_164234.jpg
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Kırmızı kabloyu sakın kesme ! Bir daha patlar.

Biz sizin bahsettiğiniz kabloları görmüyoruz!
Eminim servisi dahil "Ula bu sarı kablo nereye gidiyor makineyi açıp bakalım" diyecektir.
Önemli olan renkleri değil geldikleri yerdir. Kablolarda renk ayrımına/ırkçılığına karşıyım benim gözümde tüm kablolar mavidir.
Üzgünüm sorunuza tam olarak yanıt veremiyorum. Bari naçizane bu espirileri kabul edin.

Kolay gelsin..
 
değiştirdiğiniz parça diyot değil ıgbt dir..ırgbf30f ıgbt yi değiştirmişsiniz.ama ölçüm yapmadan değiştirmeniz yanlış olmuş.ee2 soketinde 1 numara ya beynin c3 soketinin 2.sırasındaki kablo 2 numaraya ise c3 soketinin 3 numaralı kablosu bağlı olmalıdır.
şemayı aşağıda paylaşıyor bu vesile ile şemanın sahibi olan murat ustamada buradan saygılarımı sunuyorum.
 

Ekli dosyalar

  • 5300e.jpg
    5300e.jpg
    60.2 KB · Görüntüleme: 44
kırmızı kabloyu sakın kesme ! Bir daha patlar.

Biz sizin bahsettiğiniz kabloları görmüyoruz!
Eminim servisi dahil "ula bu sarı kablo nereye gidiyor makineyi açıp bakalım" diyecektir.
önemli olan renkleri değil geldikleri yerdir. Kablolarda renk ayrımına/ırkçılığına karşıyım benim gözümde tüm kablolar mavidir.
üzgünüm sorunuza tam olarak yanıt veremiyorum. Bari naçizane bu espirileri kabul edin.

Kolay gelsin..
bu işte acemi olduğum nereden belli değil mi? Bende esprinizi saygıyla kabul ediyorum..ben kablo işini hallettim.size sorum şudur ki? Beynin olduğu kartta patlama meydana gelmiş 2 yol yanmıştı..yolları onardım fakat üzerinde olan bütün parçaları tek tek kontrol ettirdim hepsi sağlam en azından ölçü aleti öyle diyor. Gelelim hız kontrol kartına onun üzerindeki bütün parçaları da kontrol ettirdim onlarda sağlam. Neyse kartları makineye bağladım ve anahtarı açtım bu sefer kapı kilitlendi fakat makine devreye girmiyor panelde hiç bir ışık yanmıyor yalnız anahtarı çevirince çıtır çıtır ses ve çakmak çakar gibi ışık saçıyor. Acaba anahtar mı arızalı? Besleme trafosu mu? Veya ne olabilir..aynı zamanda o değerli vaktinizi benim için ayırdığınız için ayrıca teşekkür ederim...
 
besleme trafosu sağlamdır muhtemelen beyin üzerinde TY1 isimli tristör arızalı büyük ihtimal
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,306
Mesajlar
916,563
Kullanıcılar
450,144
Son üye
Saffetarli

Yeni konular

Geri
Üst