57 mm büyük ekran saat derece devresi

1N4007

Üye
Katılım
18 Ocak 2015
Mesajlar
329
Puanları
1
Yaş
44
merhaba arkadaşlar 57mm display ile saa derece gösteren bir devre yaptım ama display lerin yarısı yanıyor yarısı yanmıyor pice hex kodunu yükledimayrıca işlemciye 5 volt da geliyor neden böyle oldu anlamadım yardımcı olurmusunuz ?



https://i.kontrolkalemi.com/1/ORQDj5.jpg
 

Ekli dosyalar

  • saat-derece devresi büyük ekran.rar
    112.3 KB · Görüntüleme: 23
74 HC 595 lerin yönlerini doğru takmışmısın kontrol et. Ayrıca cihaz üzerinde ısınma varmı ısınan parça varmı kontrol et. Besleme voltajın çok iyi filtreli olmalı. Kaç volt ile besledin?

Sanki bir kısa devre var ve voltajı çökertiyor tam yanmıyor gibi diplayin altındaki entegrelerde ısınma varmı bak. Mümkünse yer değiştir onları. ( bunu yazınca bana gıcık olcaksın ama biliyorum entegreleri lehimledin :D :D )

1- 74 HC 595 yönlerini kontrol et
2- Isınan parça varmı bak
3- Voltaj kaç volt ile besledin filtreli mi?


ORQDj5.jpg
 
(Serkanın dediklerinin yanında) Yedinin alt ucu daha az parlak sanki besleme akımın yetersiz, tüm yolların ve soket ile ent pinin temas kontrolleri şart!
 
estafrullah kimseye kızdığım yok o kadar emek ve para harcadım bu şekilde olmasına üzldüm sadece .. :(
displayin altındaki sürücü entegrelerinde ısınma yok ayrıca direk karta lehimledim display in bacakları kısa olduğu için soket kullanamadım.
ısınma olayında 7805 ve 7809 biraz ısındığını fark ettim kullandığım güç kaynağı tam regüleli 12 volt güç kaynağı ...
 
son olarak lehim yüzeyini ışıklı mercekle kontrol ettim ama bir kısa devre görmedim .. :(
 
(Serkanın dediklerinin yanında) Yedinin alt ucu daha az parlak sanki besleme akımın yetersiz, tüm yolların ve soket ile ent pinin temas kontrolleri şart!

displayin renginin o şekilde olması fotoğraf makinesinden kaynaklanıyor yoksa renk aynı ..
 
Tüm entegrelerin besleme voltajlarını ölçüp yazabilirmisin? Displayler takılı iken.

PCB nin altından ölçeceksin.

74 seri entegrenin 8 ve 16 numaralı bacaklarından
uln ise 9. pin ve 8. pinden ölçeceksin. Çalışırken hepsini tek tek ölçmelisin.
 
ölçmeye çalıştım bazılarında 2 bazılarında 3 volt gördüm bazılarında hiç göremedim bilmiyorum doğrumu ölçtüm yanlış mı ? entegreler birbirine çok yakın ve karışık arap saçı gibi oldu tek entegre olsa kolay olurdu ama 2 entegre olunca çok karıştı dere .. :( :(
 
devrede hc595 var olduğundan displayler mux yöntemi ile sürülüyor. en sağdaki displayin C segmenti tam taramaya ilk yanma anına denk gelmiş fotoğraf makinesi yakalamış o yüzden sönük görünüyor.
tarama olduğuna göre pic ve kristali çalışıyor demektir. ben hatanın hex kodundan olduğunu düşünüyorum.
bu bi ihtimal
 
önemli bir ayrıntıyı unuttuk. 74hc595 shift register entegresidir fakat her paralel çıkış pininin source akımı 35ma max.Display segment akımı bundan fazlaysa 74hc595 zarar görür. segment akımı için koyulan sınırlama dirençleri değerleri nedir? displayler ortak katot zannedersem. 74hc595 i 5 v ile sürdüğünüze göre direnç değerlerini verirseniz segment akımını hesaplarız
 

Forum istatistikleri

Konular
128,260
Mesajlar
916,279
Kullanıcılar
450,082
Son üye
feritkvl14

Yeni konular

Geri
Üst