9v 1.3 a AC adaptör hakkında

bass_

Üye
Katılım
10 Tem 2015
Mesajlar
30
Puanları
1
Konum
Samsun
Merhaba arkadaşlar 9v 1.3 a AC bir adaptör arıyorum piyasada bulamadım bana yardımcı olur musunuz ?Bunun yerine 2000ma 2500ma olan adaptörleri kullansam sorun olur mu bulabileceğim bir yer var mı? Gitar prosesöründe kullanacağım. Cihazın adaptör girişinde 9v 1.3a yazıyor küçük ve taşınabilir olması önemli orijinal adaptörü var bir yerde oda pahalı geldi.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
9 volt olması önemli amperaj büyük olsa problem olmaz yalnız çıkışı iyi filtre edilmiş düzgün birşey olmalı ki vınlama filan ihtimali olacaksa vınlama yapmasın.
 
Cevap için teşekkürler şimdi sahnede kullanacağım orjinali gibi olur mu bilemedim.Neden piyasada bu adaptörlerden yok başka cihazlarda kullanılmıyor sanırım 9 v olupta yüksek amperli olan adaptörler.Peki internetten alabileceğim bir yer var mı bildiğiniz ben bulamadım.
 
12 volt alıp çıkışına 4-5 tane seri diyot takılıp 9 volta indirilebilir

Ya da Cihaz çok hassas birşey değilse 12v 1 amper de kullanılabilir ama ne kadar hassas cihaz bilinmez tabi
 
9 v 2 amper modem ve tablet adaptörleri var iş görür mü sizce ?
 
çıkışı AC diyor .Bazı adaptörler özellikle aC yapılıyor kalo kesiti AC akımı taşıması kayıp olmasın diye. Doğrutması regülesi cihaz içinde oluyor .
 
Kimi cihazlar AC yerine DC kullanılsa bile çalışabiliyorlar. 9 volt 1 amperlik adaptör de çalıştırabilir kolay bulunabilirlik için tercih edebilirsiniz. 15 vat 9voltluk trafo alarak kutu içine koyup kullanabilirsiniz. Ebat biraz büyük olur ama işinizi görür. Tek 9 volt sarglı bulunmaz ise 2x9 olanın sargıları paralellenerek kullanılabilir.
 
Cevaplarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum fakat teknik bilgim yok o yüzden bu dediklerinizi yapamam cihaz dc ile çalışmıyor onu biliyorum bana 9v en az 1.3 amper ac adaptör önerebilirmisiniz nette bakındım bulamadım sizin bildiğiniz satılan bir site ve mı?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,409
Mesajlar
917,385
Kullanıcılar
450,314
Son üye
Şuayıp çelebi

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.
Geri
Üst