Ampermetre de okunan değer bize aslında ne gösterir ?

Katılım
25 Ağu 2021
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
32
S.a ustalarım bikac gün önce ustam bana bir soru sordu ve araştır dedi ama ayrıntılı bilgi bulamadım birde size sorayım dedim amper metrede veya volt metrede olçtüğümüz amper değeri nedir bize aslında ne anlatır ?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
ampermetre akımı verir voltmetre de gerilimi. gizem katmanın çok bir faydası yok.

ustamız muhtemelen ölçtüğü gerilimden gerilim düşümü olup olmadığını , ölçtüğü akımdan da ( yük eğer motor vb ise ) yüzde kaç yükte çalıştığı ve ne kadar güç tükettiği gibi değerler hakkında bilgi sahibi olabildiği için onları kastetti diye düşünüyorum.
 
Ampermetreler aslında seri bağlantıkları kolun üzerindeki akımı ölçmezler. Bu kolun iletkeni üzerinde akan akım tarafından üretilen manyetik alanın şiddetini ölçerler. Maxwell denklemleri setinin 4. denklemi olan Amper Yasasını bu senaryoya göre çözerseniz, manyetik alan şiddetinden iletken içerisinden akan akımı çekebilirsiniz. Dijital ampermetreler bunu lojik devreler ile, analog olanlar ise basit bir bobin+mıktanıs düzeneğiyle yaparlar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,409
Mesajlar
917,394
Kullanıcılar
450,317
Son üye
denizkurt000

Yeni konular

Geri
Üst