Arçelik 3340F - Yumuşatıcı Işığı Yanıp Sönüyor!

Katılım
22 Kas 2013
Mesajlar
5
Puanları
1
Merhaba,
Arçelik 3340F çamaşır makinemin yumuşatıcı ışığı yanıp sönüyor, program seçici düğmede ışıklar yanmıyor. Sizce sorun ne olabilir? İlginiz için çok teşekkürler.
 
elektonik kart program seçim düğmesini okuyamıyor. sebepleri ;

1. Program düğmesi 2 program arasında kalmış olabilir. Mesela pamuklu 90 ile pamuklu 60 arasında. tekrar ayarlamayı deneyin

2. program düğmesine önden darbe geldi ise arkası dağılmış olabilir. Düğmenin içini değiştirmek gerekli 30 tl civarında maliyeti var
3. Ana kartınız arızalıdır program düğmesini okuyamıyordur. ana kartı değiştirmek gerekli 150 tl civarıdna maliyeti var
 
Tekrar merhaba,
hem forumdaki arkadaşları bilgilendirmek hem de kendi deneyimimi paylaşırken, birkaç soru sormak adına son durumu aktarıyorum.

Yetkili servis geldi ve motor ile kademeli direnç anahtarının değişmesi gerektiğini söyledi. Bu işlem için de toplam 210 TL masraf çıkardılar. Bense kart arızası var demelerini bekliyordum..

Geldiklerinde çamaşır makinesini test ederken, motor çalışıyordu zaten. Neden motorun değişmesi gerektiğini söylediler, açıkçası anlayamadım. Neymiş, makinenin içinde kömür tozu varmış. Siz ne düşünüyorsunuz?
 
kömürlerin belli bir ömrü vardır.çalıştıkça aşınıp biterler.motorda şuan çalışmama durumu yoksa sıkıntısız çalışıyor ise motoru değiştirmeye gerek yoktur.kaldiki kömür arızası için motoruda değiştirmelerine gerek yok.kömürleri değiştirebilirler.size tavsiyem kaynak ustamın dediği gibi 30tl ye program seçim anahtarını alıp kendiniz değiştirin.sonra 1-2 yıl sonra motor kömürleri biterse kömür alır kendin bile değiştirirsin.malzeme bulamazsan malzeme konusunda da yardımcı olurum.
 
motor kömürleri bitmeye yakın cızırtılı çalışmaya sebep olurlar. servis elemanları test ederken motorun cızırtılı sesini duydular ise o sebepten demişlerdir motor arızalı diye. ancak kesinlikle motor değiştirmeye gerek yok. siz en güzeli çevreden güvenilir bir özel servis bulun ve ondan yardım isteyin. el beceriniz var ise parçaları kendiniz alıp da değiştirebilirsiniz.

yetkili servis elemanlarının huyudur genelde. elemanın o anki psikolejisine göre , iş yoğunluğuna göre müşteriye verdiği fiyatlar değişir. makina zor yerdedir işi de çoktur fiyatı şişirip kaçar müşteri yaptırmasın diye. siz tamam değiştirin derseniz kendisi uğraşacak. gidicek motor temin edip gelecek motoru sökecek değiştirecek bir sürü iş. belki bunun için extra prim alamayacak. bu modelin motorunu değiştirmek de çoğu model makinaya göre daha zordur. uğraşmak istememiş belli ki. ve kömür arızası için de motoru değiştirmesi yanlış bir tespittir. ilk önce motor kömürlerini değiştirmeli

ihtiyacınız olan parçalar . Kademeli direnç anahtarı ve 2 adet kömür. yetkili servisten parçaları temin edebilirsiniz. malzeme fiyatı 20-25 tl civarı tutar
 
yeniden merhaba, ilginiz için çok teşekkürler.
Servis görevlisine, motoru değiştirmek yerine sadece kademeli direnç anahtarını değiştirsek sorunumuz çözülmez mi? dedim, "bu geçici bir çözüm olur çünkü kademeli direnç anahtarını bozan motor" dedi. Bu bana biraz garip geldi açıkçası.
Aklımdaki bir diğer soru işareti, kademeli direnç anahtarını temin ettikten sonra ben monte edebilir miyim? Çünkü Arçelik servisi 20TL değerindeki anahtarı 40 TL ye satıyor :)
 
kardeş parça konusunda yardımcı olayım sana nasıl takacağınıda tarif edeyim.basit bir iş zaten
 
yeniden merhaba, ilginiz için teşekkürler.
mevcut durumla ilgili bir geri besleme yapmak istedim.
neticede motor değişti, kademeli direnç anahtarı değişti ve sorun ÇÖZÜLMEDİ.
Israrlarım üzerine yeni bir anakart takıp denediler, sorun çözüldü.
Lakin kart için 120 TL talep ettiler.


 
120 çok iyi fiyat. 3. seçene kart arızalı demiştim
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,484
Mesajlar
917,960
Kullanıcılar
450,459
Son üye
mustafasevimli51

Yeni konular

Geri
Üst