Bilgisayarı İnternete çıkış aracı olarak kullanma (Firewall yapma) Yardım...

casus59

Üye
Katılım
20 Tem 2009
Mesajlar
28
Puanları
1
Yaş
41
Merhaba arkadaşlar

Evimdeki modemi bridge (köprü) olarak kullanmak ve bilgisayarımı DSL bağlantı aracı yapıp firewall olarak kullanmak istiyorum bunu yapmam mümkünmü mümkünse bana yardımcı olabilirmisiniz
 
Sorudan bir şey anlamadım, zaten internete bağlanan ve işletim sistemi olan bir bilgisayar var, ekstradan yapılmak istenen nedir? Açıklama çok yetersiz!
 
Modemi bridge yaptığın zaman bir dhcp sunucusuna ihtiyacın olacak bunu mevcut kullandığın bilgisayar ilemi yapmayı düşünüyorsun?

bence modemi bridge moda alıp araya mikrotik gibi bir modem girebilirsin kullanımı biraz karışık ama her işini görür.
 
Merhaba @casus59 ,

OpenWRT isimli program işinizi görecektir. Sitesinde yeterli dokumanlar var.
Raspberry Pi + OpenWRT kullanarak yapmıştım. Ancak ayarlar beni çok yormuştu. Fikir sahibi olmanız açısından aşağıdaki link işinizi görebilir.

https://computers.tutsplus.com/arti...aspberry-pi-as-a-new-home-firewall--mac-55984

Birde bu tür güvenlikler bazı oyunları ve özel port kullanan online işlemleri yapmanızı engelliyor. Sonra o Port ve yazılımlara yetki vermekle uğraşıyorsunuz. Onun yerine şu anda kaspersky int. sec. kullanıyorum (Lisanslı). Yavaşlama dışında memnunum.

İyi çalışmalar..
 
Sorudan bir şey anlamadım, zaten internete bağlanan ve işletim sistemi olan bir bilgisayar var, ekstradan yapılmak istenen nedir? Açıklama çok yetersiz!
yapmak istedigim internetimi kontrol altinda tutmak istedigime istedigim bant hizinda internet saglamak birde boyle seylerle ugrasmak hobim birden bu fikir geldi aklima modemi bridge yapip bir bilgisayarla internete adsl baglanmak yani bilgisayarimi bir firewall yapmak kutu ya 3000 tl harcamaktansa boyle birsey dusundum
 

Forum istatistikleri

Konular
128,317
Mesajlar
916,663
Kullanıcılar
450,153
Son üye
bayekofsiwa

Yeni konular

Geri
Üst