Bisiklet Dinamosu Testi

zekitalhas

Üye
Katılım
15 Şub 2015
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
24
Merhaba arkadaşlar. Benim şu şekilde bir projem var.

YBV292.jpg


NqG6da.jpg


Bu projede bir deney yapmak istiyorum. Mesela 5 km/h hızla 1 saat çevirsek ne kadar enerji depolayabiliriz.
Bisiklet dinamosu : 6 V 3 W
Akü : 6V 2.8Ah
Volt yada % cinsinden olsa çok güzel olur. Bir de arada doğrultmaç var. Alternatif akımı doğru akıma çevirmek için. Ama işte formülünü bilmiyorum. Bugün yardımcı olursanız çok sevinirim. Yarına yetiştirmem lazım. Şimdiden teşekkürler ... :):):)
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Merhaba.Bu dinamo ile akünün ayni voltaj değerlisi seçilmesi yanlış olmuş.Ancak dinamoyu aşırı devirle çok hızlı çevirseniz 6 voltun biraz üstüne çıkarsa oluşan daha fazla gerilimle bu aküye amper geçişi ancak o zaman olabilir,bu doğrultmaçtan.Bir de doğrultmaçtaki köprü diyotlarda da bir gerilim düşümü olur,eğer paralel olarak yüksek bir elektrolitik kond. de buradaki devrede hiç yer almamışsa.

Dinamo ancak normal devrinde (dev/dak) ile dönerse 6 voltta,0.5 amperi 3 watt'.lık net gücü bir karşılık olarak üretebilir. Daha düşük devirlerde alınan güç yani voltaj değeri ve amper değeri (İkisinin çarpımı olarak) biraz daha az olacaktır.Yani şu andaki bu mevcut durumuyla elle normal veya oldukça yavaş dönerken hiç şarj olamaz ne yazık ki.

Sistemin sadece 6 amper,2.8A'lık akü kısmını daha düşük nikel-kadmiyumlu seri batarya (3.6-4.8 voltluk yani 3 ya da 4'lü şarjlı olan pil sayısı grubuyla) ile veya 4 voltluk 1 amperlik ledli küçük el fenerlerinin içindeki kuru aküleri direk kullanarak da (Akü kapasitesinin (Amper-saat) seçimi eğer tam size bağlı ise) yapabilirsiniz.Kolay gelsin.

Güç=İş/zaman P=1 joule/1 sn P=1 Watt 'dır (Fizikten)
 
Merhaba.Bir de ayrıca ilave etmem gerekli,düşük akü (pil) kapasitesini bir defalık bu özel test (Düzeneğin tam çalıştığını göstermek için) kullanabilirsiniz.Sürekli bu düzenekle aküden elde edilen elektrikten tam yararlanmak içinse,bu dinamo amper kapasitesinin 10 katını yani 0.5*10=5 amper kapasiteli aküyü (veya şarjlı pilleri),akü sağlığı ve daha uzun ömrü için bu düzenek için seçilmelidir.

Günümüzde örneğin fotoğraf makineleri,son portatif elektronik cihazları için,vb. uygulamalarda 1.2 volt ve 3500-5000 mA (3.5-5 A) arasında yüksek amper veren nikel-kadmiyum şarjlı pilleri vardır çok yanılmıyorsam eğer ve bulunabilirse 5 amper 4 volt veren kurşunlu tam kuru (jel) aküler sürekli bu düzenekten istifade edebilmek için seçilebilmiş olmalıdır.Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,487
Mesajlar
917,988
Kullanıcılar
450,462
Son üye
Harbi49

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst