Bosch çamaşır makinası motor kömürü değişimi için

fatihtr

Üye
Katılım
6 Kas 2009
Mesajlar
10
Puanları
1
Sizlere, bilgi paylaşımında bulunan herkese ve bu ortamı sağlayan sitenize çok teşekkür ediyorum, sayenizde bosch yetkili servisinin 180.tl talep ettiği bosch çamaşır makinasının motor kömürü değiştirme işlemini, 15 tl ye motoru çok sağolsun bir motor bobinajcıya götürerek halletim, makinamız günlerdir sorunsuz çalışıyor.

Çamaşır makinasının motorundaki ufacık bir kömür parçasına 180 lira isteyen bosch servisi bunu niye yapsın? Ayrıca bu 180 lira nereye gidecekti almanlara mı? Diye kendime sormadan da edemiyorum...

Bu arada söylemem lazım bu bosch servisinin elemanı bir motor bobinajcı gibi motorun bilyalarını, eskiyen parçalarınının değiştirilmesi, yağlanması vs. vs. yani motorun genel bakımınıda yapmayacaktı sadece kömürünü takıp gidecekti zannedersem.

Sonuç olarak sitenize ve burada bilgi paylaşımında bulunan herkese çok teşekkür ediyorum. Selamlar, saygılar.
 
konunun başını bilmiyorum ama,inşaallah orjinal kömür kullanmışsınız diyeceğim.Fakat bosch un spral motoru kömürü en son 10 liraydı,sanırım 15 tl ye orijinal kömürle halletmemişsinizdir.
Umarım kömür çok kalitesiz değildir, yoksa Allah kollektörünüzün taksiratını affetsin diyeceğim.
 
konunun başını bilmiyorum ama,inşaallah orjinal kömür kullanmışsınız diyeceğim.Fakat bosch un spral motoru kömürü en son 10 liraydı,sanırım 15 tl ye orijinal kömürle halletmemişsinizdir.
Umarım kömür çok kalitesiz değildir, yoksa Allah kollektörünüzün taksiratını affetsin diyeceğim.

arkadaşın makinası bosch camaşır konu ev aletlerinde açılmıştı .
kömür 2*3 tl
işçilik 9 tl dir
toplam 15tl sorun çözülmüştür .
 
@m-usta-fa cevabınız için teşekkürler.
@alfa romeo sizede teşekkürler özellikle alttaki konuda verdiğiniz bilgiler için.

Konu burada
https://www.kontrolkalemi.com/forum...59-bosch-vsk-6010-camasir-makinasi-motor.html

Konuyu ben açmadım, çünkü açılmış konularda motor kömürü değiştirme işleminde hep aynı cevaplar verilmiş, konu açmaya gerek yoktu...

Motoru sökmesi ve takması çok basit işlemler, eğer bu kömürün motora kollektöre bir zararı olacaksa yeniden söküp orjinal kömür kullanabiliriz bosch spiral motor kömürünü Konya'da nereden bulabiliriz? Bu arada motor bobinajcı arkadaş senelerdir bu işi yaptıklarını hiç böyle bir problemle karşılaşmadıklarını söyledi.
 
Değerli Arkadaşlar
Benimde bu makineden sorunlarım başladı. Sanırım yaşlanmaya başladı :)
Makinenin motor çalışmaması hariç diğer fonksiyonlarının çalıştığını düşünüyordum. Ve motoru açtım.
Kömürlerin uzunlukları 0.5cm olmuş ve içindeki bakır kablo bile gözüküyordu. Bu bakır kablo zamanla motorun içindeki bakırlı bölümdede yontulmaya yol açmış. Burasıda deforme olmuş.
Ben aynı özellikte kömür buldum ve taktım. Motor çalışmaya başladı.
Ama !!!
Motor kesik kesik çalışıyor. 2 şer saniye aralarla çalışıp duruyor ve elektriklerdede düşme oluyor. Sanki aşırı akım çekiyor gibi.

Siz ustalardan istediğim, sorun nereden olabilir. Orta göbekteki kömürlerin değdiği yerde mi yoksa beyinde falan mı? Motorun sargılarının sağllam olduğunu avometre ile ölçtüler.
Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim...
Saygılarımla

NOT. Bahsettiğim bölüm Kömürlerin bastığı Endüvi'nin üstündeki Kolektör Bölümüdür. (cahilliğimi maruz görün). Sorun burada ise bana maliyeti ne kadar olur?. (Bosch WFK-2801 Çamaşır makinası)
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Bulundugunuz ili bilmiyorum ama izmirdeyseniz bana ulaşın size yardımcı olayım.
sorunu enerji verilmeden tesbit ederim demek gercekçi bir yaklaşım olmaz.
kollektör ,fırcaların tesbit sınırına temas etmişse bakırın bakıra teması kollektörün aşınmasına sebeb olur .kollektör torna olmadan sonucu bilinemez!
 
ilginize teşekkürler.
Malesef Kocaeli'ndeyim. Haklısınız fırçaların içinde bulunan bakır kablo gözüküyordu. Ayrıca kollektörün üstündeki bakır plakalar yarılmış gibi duruyor. İşin ilginci bozulmadan önceki son yıkamada koku/duman/ses olarak bir problem görülmemesi.
Motor dönmeye çalıştıkça evdeki lambalara aşırı yüklenmeye çalışması da buna bağlı diye düşünüyorum.
tekrar teşekkürler...
 
şu kömürlerin yerini ve nasıl değiseceğini anlatabilecek olan var mı?
 
geçenlerde çamaşır makinası kömürünü değiştirdim.Usta tanıdık olduğu halde bana kazık attı.50tl ye değiştirdi.üstelik başkasına 70tl ye değiştiriyormuş da bana 50 tl ye değiştirdi.bu kadar insafsızlıkolur mu ya.ben nasıl hakkımı helal edeceğim,yüreğime işledi ve internete yazmaya karar verdim. 17/10/2013
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,871
Mesajlar
913,216
Kullanıcılar
449,461
Son üye
evenzhou

Yeni konular

Geri
Üst