BULAŞIK MAKİNESİ TUZ

Bende yeni makina aldım ve kaya tuzu kullanıyorum. Bu tuz ne
işe yarar önce buna bir değinmek gerekir. Bulaşık makinalarında su yumuşatma sistemi vardır bu sistemde kabaca bir reçineden oluşur. Su yumuşatıcı cihazlar rejenerasyon esnasında tuz kullanırlar yani bir nevi reçineyi temizlerler, burada tuzda 2 özellik istenir 1. si tuzun suda geç erimesi 2. ise tuzda reçinenin özelliğini kaybetmemesi için tuzun içerisinde farklı agır metallerin olmaması bu tanıma uyan her tuz kullanılabilir.


yaşa sen reklamların etkisi altında kalmayalım değilmi ülkemizde tuz yok sanki elin gavuru bizdeki tuzu güzel bi kutuya koyuyo 10 katına bize satıyo bizde böyle hiç araştırmadan bildin tuz oldugunuda görmeyen sakın kullanmayın makinanız bozulur diyenler oldukca biz üretmez tüketiriz kendimizide ülkemizide..
 
Doldurduğunuz tuz içerisinde başka mineraller veya yabancı bir madde içermiyorsa doldurabilirsiniz. Eğer başka mineraller varsa bulaşık makinesinin reçinesinin işlevini yitirmesine neden olacaktır. Kısacası saf olmak şartıyla istediğiniz tuzu doldurabilirsiniz.

Makine tuzunun önerilmesinin sebebi saf tuz olmasıdır.
 
nerde oturuyorsun bilmiyorum lakin marmara bölgesinde tuz kullanmana gerek yok
 
tuz kullanıp kullanmamanın makineye zararı yada faydası yok. tuz Şebeke suyunun yumuşatılması için reçineye konulur. tükenme miktarı şebeke suyu kalitesine göre değişir. bulaşık makinesinin temiz yıkama performansını suyun kalitesi de etkiler. su sertliği az olan yerlerde tuz< önerilmez. makinenin bağlanacağı yere mutlaka su ölçümü yaptırılması gerekir. makine tuzu yerine sofralık tuzlar kısmen işe yarayabilir. bunun değerlendirmesi ikisinin aynı şartlarda karşılaştırılması yoluyla öğrenilebilir. pratik test çubukları ile makinenin içinden su alınarak bu yapılabilir. Şahit olduğum bir olayda sofralık tuz kullanan bir kimya mühendisi ile karşılaştım. bunun su kalitesiyle değişebileceğini o da kabul etti.
 
Daha ufak tanecikli tuz kullanmak daha iyi tabiiki...

Su Tuz kutusunun İçindeki reçineye gelir,sonra tuzdan geçerek filtre edilmiş olur. ince tanecikli olması daha iyidir..


düzenleme:

Marsell_lukss arkadaşımız da anlatmış zaten..
 
8Arkadaşlar makinelerinize bildiğimiz kaya tuzu koyarak orta vadede zarar verirsiniz.
Öncelikle tuz kimyasal olarak sodyum klorür ( kimyasal formülü NaCl ) olarak ifade edilir, yani 1 sodyum+1klor atomu birleşir ve bildiğimiz tuz oluşur.yalnız bizim gıda olarak tükettiğimiz tuz doğada saf halde bulunmaz, içinde çeşitli elementler de az miktarda bulunur,örneğin demir,çinko,kükürt vb işte bu safsızlıklar fazla tuz tüketince zamanla vücudumuzda birikip bizi hasta edebiliyor yoksa insanın vücudunun en az %70i tuzlu sudan oluşuyor.
makinemizde de zamanla birikip metal kısımları korozyona uğratıyor ve küçük noktaları tıkıyabiliyor.
makine tuzu ise saf tuzdur,bu nedenle makinemize zarar vermez.
makine tuzu pahalı gibi görünür ama aslında makinenize zarar vermeyeceği için tuza göre çok daha ucuza gelir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,278
Mesajlar
916,394
Kullanıcılar
450,104
Son üye
MUGEN SARS

Yeni konular

Geri
Üst