C Programlama öğrenmek için çok mu geç kaldım?

Gömülü (embedded) sistemler için kullanılan en yaygın programlama dili C programlama dilidir. Java ile mikrodenetleyici (PIC, 8051, ARM7, ARM Cortex M3, AVR, Renesas...) yada birçok gömülü işlemcileri programlayamazsın. Eğer gömülü sistemlerle ilgilenmeyi düşünüyorsan, vaktin varsa hemen C öğrenmeye başlaman yararına olabilir.
 
ARM tabanli gömülü sistemlerin cogunda Java calisabilir. Yoksa bunca cep telefonunda nasil Java uygulamalari calisacakti?
 
hocam elektrik elektronik mühendisi olacaksın iyi kötü java biliyorsun c öğrenmen bence şart artı asm şart kursa gerek olduğunuda sanmıyorum c ye gereksiz zaman harcama diyen arkadaşım kariyer sitelerinde eleman arayanlar bedavaya çalışan süpermen arıyor öyle mühendisler var işten ayrıldım ddiğinde adamlar kapısında kamp kuruyor
 
ARM tabanli gömülü sistemlerin cogunda Java calisabilir. Yoksa bunca cep telefonunda nasil Java uygulamalari calisacakti?
Çalışamaz demedim. Cep telefonlarındaki ARM tabanlı sistemler mikrodenetleyici değil mikroişlemcidir. Bende dedimki
...Java ile mikrodenetleyici (PIC, 8051, ARM7, ARM Cortex M3, AVR, Renesas...) yada birçok gömülü işlemcileri programlayamazsın.
Üreticiler tarafından ARM tabanlı sistemler kullanıcıya ayrıca mikrodenetleyici olarakda sunulmaktadır. Şuanda ST, Atmel, TI, NXP gibi daha birçok şirket ARM Cortex M3 tabanlı mikrodenetleyici üretmektedir. Bu chipler için kullanılabilecek ortak programlama dili C ve ASM dir. Hatta üreticilerde kütüphane (library) kodlarını bu iki programlama diline göre yazarlar.
 
Son düzenleme:
yaşınız daha ne ki;) siz bu yaşta vazgeçerseniz biz ne yapalım. eğer elektronik alanında çalışacağım diyorsanız ne yapın edin c öğrenin.
 
adam 35 sinden sonra c# eğitimi aldı bunun yaşla alakası yok içinden gelıyosa durma derım.Başarılar
 
bence yanlış düşünüyorsun. şundan,

Java da çok önemli bi dildir ben Java bilmediğim için Ericsson da işe girme fırsatını kaçırdım arkadaşım. bildiğin dilleri süper bilmeye çalış sen.
 
Bende 23 yaşındayım elektronik öğrencisiyim.üniversiteyede geç geldim 20 yaşındayken 21 yaşındada ilk kez aldım programlama derslerini.C ve C++ çok kolay diller mantığını zaten biliyorsan ufak ufak alıştırmalarla üstesinden gelemeyeceğin şey yok.Yaşını hiç dert etme hiç daha çok genciz ve beyin öğrenmeye daha çok uzun yıllar devam ediyor.Hevesin varsa kırılmadan başla derim. kolay gelsin şimdiden
 
bence öğreneceksen okuldan sonra özel kursuna gidip öğrenmelisin okulda zaten hocaların anlattığı sımırlı fazla ilgilenmiyorlar da, ben hacettepede okuyorum C dersini C1 ile gçtim ama okul bana pek bişi katmadı kendi çabalarımla C1 alabildm internetteki bilgilerle tutorial videolarla falan...
 
Gokay çok haklı bende 20 yaşındayım videolarla cartla curtla öğrenilio
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,193
Mesajlar
915,740
Kullanıcılar
449,968
Son üye
ibrahimkalebayir38@gmail.

Yeni konular

Geri
Üst