CNC Freze Yapmak İsteyen Varmı?

hurkmez

Üye
Katılım
24 Eyl 2010
Mesajlar
5
Puanları
1
Merhabalar,

Hobi amaçlı maket ve prototip çalışmalarım için cnc freze yapmak istiyorum. Şuana kadar istediğim parçaları atölyede yaptırıyordum. Bir firmada ürün geliştirme uzmanı olarak çalıştığım için istediğim parçaları atölyelerde yaptırmam sorun olmuyor. Artık kendi hobi atölyemi kurmaya karar verdim ve buna bağlı olarak cnc freze ve sonrasındaki hobi makinelerimi yapmak istiyorum.

Mekanik ve imalat uzmanlık alanım olduğu için buna bağlı konularda bir sıkıntım yok. Elektronik gerek uzmanlık gerek ilgi alanım dışında kaldığı için kendim yapabileceğim bir iş değil.

Benim durumuma benzer olarak elektronik kısmını biliyorum. Mekanik kısmını bilmiyorum veya mekanik istediğim parçaları imal ettirecek imkanım yok diyeniniz varsa, neden birlikte projeyi yürütmeyelim. Sonuç olarak ben mekanik tasarım ve imalattan sorumlu olucam. Elektronik kısımdan sorumlu olacak ekip arkadaşı arıyorum. Her birimiz içinde maliyetleri eşit olarak bölerek cnc imal ettirme imkanımız olacak.

Selamlar,
Hakan,
 
selamun aleyküm
Sizinle benzer durumdayız. Kendim mekanik bilgilerimin yanında elektronik eksiğim var ; Cnc Router Pic Kontrollü Makina imalatı ile uğraşıyorum. Çizim bilgi kaynak yazılımlar paylaşmamız çok faydalı olabilir.
Bunun yanında mekanik parça iamalatında gerek size gerek tanıyabildiğiniz başkalarına yardımcı olabiliriz.
Bu arada Makina Mühendisleri için bir başlık açmıştım siz de makina mühendisi iseniz siz de yazabilirsiniz o başlığa
Bilgehan Dura ; Hayırlı günler dilerim.
 
Aleyküm selam ;)

mekanik tasarım ve imalat konusunda söylediğim gibi bir sıkıntım yok. yazdığınız gibi aynı dertten muzdaripiz. :) elektronik kısmı ile ilgilenecek proje arkadaşları arıyorum.

Fakat elektronik kısmını çözerim diyen arkadaşlar çıkarsa hep birlikte bilgimizi ve tecrübemizi paylaşarak bir proje gerçekleştirebiliriz.

/makine öğretmenliği mezunuyum.

İyi günler,
Hakan,
 
Yazınıza teşekkür ederim.
Elektronik kısmı için genel açıklamalar ve de elektronik kart ve programı oluşturmak için ; uygulamada harfiyen anlatılması gerekir. Bu tip bir paylaşım sadece biz değil daha birçoklarına çok özel bir bilgi kaynağı olur. Hatta donnaımlı hazırlanmış bu tip bir kaynak yazılı olarak bastırılabilir de.
Bu arada mekanik olarak da paylaşımlarda bulunulabilir. Elinizde çizilmiş projeleriniz varsa paylaşmanızı rica ederim.
Ray sistemlerini hazır mı alıyorsunuz?
Hayırlı günler
 
Arkadaşlar bu cnc malatında bizlere yol gösterilmesi hem çok manevi bir hareket olur hem de izleyebilen tüm arkadaşlara örenek bir anlatım olabilir.
belirli bir yöntemle ortaya bir problem koyup çözerek ilerlersek bir not haline bile getirilebilir.
Yardımlarınızı bekliyoruz.
Hayırlı günler dilerim.
 
Uzun süredir cnc makina yapmak istiyorum ve bunun için çok iyi arastırma yaptım.bugun itibarıyla cnc makinalaraa ait mekanik ve elektronik malzeme satan yerleri tespit ettim. yurt içi ve yurt dışı olmak üzere. hatta ilk önceleri mekanik bölümü hazırlayayım veya elektronik devre bölumunu hazırlayıp mekanık aksamı ilk deneme hataları tespit etmek için tahta mı kullanayım dıye çok düşündüm.not: hala kararsızım ya.. :)
neyse en çok tercih edilem step motor nema23 (tabıkı bu motoroun dokuz modeli var ) türkiye fiyatı çok yukksek ama yurt dısı 3 adedı 50 usd gibi bir fiyata geliyo.)elektronık devre ister siz yapın istewrsenızde hazır alın. mekanık aksma gelince ben aliminyum kullnam düşüncesindeyim montaj parcaalrı çelik miller veye trapez vida artık satıldıgı adresi biliyorum (02/10/2010)tarıhı itbarıyla fıyat alıcam,tabıkı ilk defa lısteyı hazırlayacam.program da mach3 kullanacam gibi gorunuyo.

arkadaşlar bu konuda yeterli bilgiye sahibim yardım edebilirim.Bende cnc mak. yapım hazırlıgındayım içinizde istanbulda olan varsda işiniz daha kolay..örnek resimler





**************
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
İlginize çok teşekkürler. Mail de atmıştım.
Bu konuda elektronik uygulamayı yapabilmemiz için bizlere adımların tek tek anlatılması gerekir. Biz bir yandan öğrenmeye çalışabiliriz ancak bunun yanında problemlerimizi aşmamız gerekir.
Videolu , resimli uygulamaların yanında adım adım anlatılmış bir programlama ve karta aktarılma faydalı olabilir.
Eğer mekanik eksiklikleri olan arkadaşlarımız varsa bizimle mekanik takas ile elektronik aksalarını değiştirebilirler.
*****************
Hayırlı günler dilerim.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba arkadaslar,

Konuyu actım fakat sonrasında taşınma isim olduğu için cevap yazma şansım olmadı. Mekanik kısım ile ilgili kısımları ilerleyen zamanlarda adimadim fotografları ile yazicam. İsteyen arkadaslara parçaları nasıl kestirecekleri daha dogrusu nerede kestirecekleri bilgilerinide eklerim. 3D data olarakta paylaşıma açığım.

Fakat elektronik kısmını tamamlamadigim ve dolayısı ile çalışır durumda olmadıgı için suan eklemiyorum.

Daha oncede belirttiğim gibi elektronik konusunda bir çözüm sağlamam gerekiyor.

Hakan,
 
Merhabalar; öncelikle projeniz hayırlı olsun. Makina Mühendisliği öğrencisi olarak bende bu tip bir cnc yapımında önemli noktaları görüp ileride uygulamayı düşünüyorum. Eğer yaptığınız çalışmaları bizlerle paylaşırsanız çok faydalı olacağını düşünüyorum. Gerek elektronik kısım, gerek ise mekanik aksamın proje detaylarını paylaşarak bu tip projede bulunmak isteyenlerin fikirlerine ışık tutmuş olursunuz. Paylaşımlarınızı takip edeceğim. Hayırlı olsun.
 
Merhaba Sayın Makina Mühendisliği Öğrencisi.
Hayır dileğinize teşekkür ederim.Bu tip konular her ne kadar popüler olarak konuşulsa da tam manasıyla üretime geçirilebilen çizim ve notlara ulaşmak problem durumda. Bu yolu hayırlısıyla izleyebilen kişilerin çözümlerini veya araştırarak bulduklarını paylaşmaları ok faydalı olur.
Makina mühendisleri için ayrı bir başlık açmıştım. sizi davet ederim.
https://www.kontrolkalemi.com/forum/mesleki-yardimlasma/41834-makina-muhendisleri/sayfa2.html
İnşAllah(c.c.) zamanımızı güzel değerlendiririz.
Hayırlı günler dilerim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,397
Mesajlar
917,252
Kullanıcılar
450,286
Son üye
GençMühendis35

Yeni konular

Geri
Üst