CNC montaj konusunda fikir destegi

gumush

Üye
Katılım
7 Mar 2009
Mesajlar
212
Puanları
6
Yaş
48
Merhaba ,

VckGhCL.png


Sigma profil uzerine raylari yerlestirecegim. Bunun icin aradigim referanslar sunlar

A- Raylar yere paralel olacak , yani sigma profillere paralel olacak
B- Iki ray birbirine paralel olacak
C- Ray uzerindeki arabalarin deliklerine gelecek sekilde delikleri acilmis plakamiz var. Yani raylarin arasinda mesafeninde belirlenmis degerde olmasi gerekiyor.

Simdi algoritmada takildigim yerler var.
A - Dial indicator'u manyetik ayakla arabanin uzerinde yerlestirecegim. Ucunuda sigma profilin kenarina getirirsem buradaki ayarlama ile bu ray'in profile paralel olmasini saglayabilirim. ( istedigim hata payi ile ) bu sekilde A maddesini karsilamis oluyorum.
B1- Sonra alternatif dial indicator'u ayni ray uzerinde birakarak ucunu diger raya gore ayarladigimda yine iki rayin birbirine paralel olmasini saglayabiliyorum. Buda B maddesini karsiliyor.
B2- Yukaridakine alternatif olarak A'da yaptigim islemi diger ray icin bagimsiz olarak tekrarlayabilirim. Profillerin baglantilarinda sorun yok ise profiller birbirine tam olarak paralel ise buda B maddesini karsiliyor ancak B1 daha guvenilir.

Sorun C maddesinde C'yi nasil hassas olarak saglayabilirim.

Aklima gelen A'yi yaptiktan sonra sistemi monte etmek. diger rayi gevsek birakip hissedilir bir zorlanma olmadan hareketini saglayacak sekilde monte etmek.

Onerilerinize acigim :)

Sizler montaj konusunda boyle pinpirikli davrandiniz mi ?
 
Ben biraz farklı bir yöntem kullandım. Gayet abaza, ilkel bir yöntem ama sonucu mükemmel oldu. Rayları vidalayacağım malzemeyi düz bir zemine diklemesine koydum. Önce alttaki rayın 2 tarafıyla zemin arasına 2 tane aynı ebatta parça buldum. Rayı o parçaların üstüne koyup işkenceyle rayı parçaya (köprüye) sabitledim. Sonra delip o rayı (alt ray) monte ettim.

Üst ray için de,
Bu sefer köprüyü zemine yatırdım. Alt rayla üst ray arasına yine aynı ebatlarda 2 parça buldum. Üst ray ve alt ray arasına o parçaları koyup üst rayı sabitledim ve deldim.
 
sigma profillere monte ediceksen ;

birbirine iki paralel rayın bir tanesini anlattığın gibi arabanın üstüne dial indicator ü koyup sigmaya paralel yapıp vidaları sık önce.
daha sonra arabaları plakaya vidayla sabitle plakayı arabalarla raya tak ve öteki rayı arabayı sürükleyerek vidalarını sıkmaya başla böylece otomatik olarak öteki raya paralel olacak
 

Forum istatistikleri

Konular
128,399
Mesajlar
917,265
Kullanıcılar
450,290
Son üye
Lowery

Yeni konular

Geri
Üst