CNC pantograf da kasma vuruntu neden olur

Rodop_Boy

Üye
Katılım
4 Tem 2012
Mesajlar
206
Puanları
6
Merhaba;

Daha önce evde çalıştırıp denemesini yaptığım Cnc pantografı 1 hafta bodrumda beklettikten sonra kurulumunu yapıp çalıştırdım. PC ye format atıp yeni mach3 kurulumu makinanın topraklama regilatörü her şey tamam. Fakat motorlarda takılmalar adım kaçırmalar zorlamalar yapmaya başladı. Bir gün uğraştım çözemedim en sonunda eve götürüp evde de söküp motorlara baktım motorlar kasarak çalışıyor mach3 u kaldırıp yeniden kurdum motor kasmaları düzeldi fakat yerine monte ettiğimde yine vuruntulu çalışmaya başladı. sizce sorun ne olabilir.?

Benim aklıma gelenleri sizin tahminleriniz den sonra belirtirim.

Yorumlarınıza şimdiden teşekkürler.
 
step motor sürücülerini trafo ile besliyorsanız,AC/DC doğrultucu diyotunu kontrol edin. yanmış olabilir
 
Gökhan Abi aynı pc ile daha önce işleme yaptım çalışıyordu tek farkı format atmış olmam. PC nin etkisi olurmu gerçekten.?
 
Bodrumlar genelde rutubetli yerlerdir. Mekanik aksamda deforme olabilir. :)
 
Merhaba birde pc de şöyle bir sorun var. vidyodaki pc nin durumu yeni format sonrasıdır ve formattan sonrada da bunu yapmaya devam ediyor. :(

[video=youtube;Sdiq-6CaxBs]https://www.youtube.com/watch?v=Sdiq-6CaxBs[/video]
 
Merhaba,
Bugün kasma ve vuruntu; aynı şeyden bahsediyorsak benim de başıma geldi. Sürekli değil de sanki kasılıyormuş gibi tekleyerek çalıştı. Bende usb joystick tanıtma çalışmasındayken oldu. Config - Config plugins den joystick ayarını ve karşısındaki config penceresinden joystick on sekmesini kapattım. Bilgisayarı yeniden başlattım ve düzeldi.
 

Benzer Konular

Forum istatistikleri

Konular
128,390
Mesajlar
917,190
Kullanıcılar
450,275
Son üye
mustafa0638

Yeni konular

Geri
Üst