Cnc yaptım ama...

Oğuzhan A

Üye
Katılım
22 Mar 2015
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
45
20150428_112527.jpg
20150509_202424.jpg
20150320_191317.jpg
Arkadaşlar Merhaba;
Uzun zamandır forumu takip ediyorum.Ana kaynağım olarak kontrolkalemi ve yardımcı birkaç forumdan sonra 6 ay araştırma 1 ay uygulama ile mdf cnc yaptım.Biraz deneme ve kalibrasyon dan sonra 0.1 mm hata ile isim, çizgi vb basit işler yaptıktan sonra mdf ile olmayacağını ve yaptığım makinenin büyük olduğunu farkettim(900*900*250).
Bir çok kişi gibi evin ayrılan kısmında küçük işler yapmak ( mdf,cam,ahşap,pleksi) için planlamıştım ama büyük oldu.Şimdi küçültmek ve alü profilden yapmak istiyorum ve yardımınıza ihtiyacım var.
Elimdeki malzemeler; 57HS22 Step Motor-3 Eksen TB6560 Kontrol Kartı-SAC 16 Alt Destekli Mil-SBR 16 UU Rulman-SCR 1605 Vidalı Mil-SFUR 1605 Somun-SSG 16 Gövde-UFL 001 Yatak-HRJ-C 30 Kaplin.

Elimdeki malzemelere göre hazır alü profil cnc çizim bulabilirmiyim?
X ekseni hareketi üstten mi yoksa benim yaptığım gibi yandan mı olmalı?
Fotografları ekliyorum yorum ve yardımlarınız bekliyorum.Teşekkürler.
 
Ben kendi CNC imi Alü levha ve sigma profilden yapmayı planlıyorum. MDF kullananlara plywood malzemeyi de araştırmalarını öneriyorum.

İyi araştırma yapan bir arkadaşım mukavemet gerektiren farklı bir projesinde plywood u seçti. Kesimin kalitesi (ebatlama) ve fiyatı da dikkatinizi çekecektir. Kesilen parçaları gördüm. Hem malzeme hemde kesim kalitesi olarak iyiydi, kesilen kenarlar çok düzgündü. Kesim sadece dikdörtgen parçalardan oluşuyordu. İnternette iki malzemeyi mukayese edecek bilgi mutlaka vardır. Birbirine dik yönde uzun ahşap malzemenin biraraya gelmesinden oluşan plywood un daha küçük boyutlu malzemeden oluşan MDF ye göre mukavemet açısından daha iyi olması gerektiğini düşünüyorum. Sanırım plywood daha pahalıdır. Aşağıdaki fiyatlar şubat 2015 tarihindeki maliyetlerdir.

Plywoodda da farklı kaliteler var. Arkadaşımın seçimi en iyisi olduğunu düşündüğü İskandinav malı. Birch veya Baltık birch ağacından üretilmiş. Film kaplı olmayanı tercih etti. Film kaplı olanları inşaatlarda beton kalıp malzemesi olarak defalarca kullanıyorlar.

http://www.balcioglu.com.tr/
Plywood levha 20 mm kalınlık 1250x2500 mm boyut. Mobilya grade, düzgün. 153 TL + KDV

http://www.demonte-ahsap.com/index.html
Levhanın tamamının istenilen ölçülerde kesimi 10 TL.

Ahşap ve türevleri esnemesi, rijit olmaması nedeni ile maliyet zorunluluğu dışında, uzak durulması gereken bir malzeme. Sizin CNC için geç ama yeni yapacak arkadaşları buradan tekrar uyarmak istedim.

Kaliteli olan İskandinav plywood, Baltık plywood diye de geçiyor. Mantıken plywood birbirine dik çok sayıda ahşap katmandan oluştuğu için, lifleri tek yönlü olan masif ahşapdan (aynı ağacın) bile daha rijit davranması gerekir, incelemekte fayda var.

Z ekseninde 250 mm, rijitlik için önlem alınmazsa metal malzeme için bile sıkıntılı olabilecek bir yükseklik. Bir süre kullanacaksanız MDF yi (köprüyü) kısaltıp deneyebilirsiniz.

@Suat_Korkmaz ve @asenyurt (solid çizimleri de var) tasarımlarını baz alıp kendi ölçülerinize göre değiştirebilirsiniz. Forumdaki örnekler az gelirse www.grabcad.com u da inceleyebilirsiniz.
 
Son düzenleme:
@Suat_Korkmaz ve @asenyurt takip et zaten kendi açtıkları konularda cevap bulabileceğin gibi iki satır yazdıkları konularda diğer arkadaşlarında fikirlerine/yaptıklarınna kolayca ulaşabilirsin.
Sana başarılar, Nehir kızımıza da hayırlı uzun ömür diliyorum. Oda boş durmamış, motorları test ederken yorulmuş olmalı :)
 
Allah bağışlasın. Benim de kızımın adı Nehir.
 
Ellerinizden öper benim de yeğenimin adı.
 
Amin cümlesini İnşallah. Sağ olun (Yusuf&CNC ,window_s,Suat_Korkmaz).
zaten mdf de ki malzemeleri söktüm. Alü ve sigma profil kullanarak yenisini yapmak istiyorum.Elimde çizim de yok.@Suat_Korkmaz ve @asenyurt'un tüm proje ve yazılarını ayrıca www.grabcad.com u da çokca inceledim.Lakin meslek ile ilgimin olmaması (Veteriner Hekim'im Kamu'da) beni ancak bu noktaya kadar getirdi.kendim çizim yapamıyorum maalesef.
boyutları 60*60*15 cm alü sigma profil ile olacak şekilde çizim i olan paylaşabilir mi. bir de x eksenindeki hareket bağlantısı yan tarafta mı yoksa üst tarafta mı olması avantaj sağlar.
yada bu işi burada bırakmalı mıyım:(,
Teşekkürler.
 
o zaman maalesef sana kimse yardımcı olamaz
hazır alü profil cnc çizim bulabilirmiyim
diyerek.. hazır çizim olmasına rağmen kimse bunların ne olduklarını anlamıyor bile.
foruma açık kaynaklı kendi makinemin çizimlerini bile attım, attık..
işinle ilgili değil ise, yapamayacaksan bence hiç bulaşma.
eğer yapabilirsen, lazer-plazma kesim yapan yerlere çizim yaparım onlar keser dersen. solidworks öğren
kendin tasarlar montajını yapabilirsin pc ortamında ve hatalarını görüp düzeltme şansın olur.
ancak daha sonra malzeme listen ortaya çıkar tasarımın bitince.
o yüzden kimse sana kalem kalem şunları al şunları şöyle kestir demez, diyemez.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,260
Mesajlar
916,276
Kullanıcılar
450,082
Son üye
feritkvl14

Yeni konular

Geri
Üst