Öncelikle kullandığınız bms kartın özelliklerini yada teknik sayfasına bir bağlantı paylaşırsanız daha faydalı cevaplar alabilirsiniz. Çalışma voltaj aralığı, şarj akım aralığı vs. bilgiler önemli.
Diğer arkadaşlarında belirttiği üzere BMS kartına giren akımın yukarı yönde bir önemi yok.
Korumak istediğiniz BMS kartı ise zaten o ihtiyacı olan akımı kendisi alacaktır akım sınırlamanıza gerek yok.
Korumak istediğiniz Lithiyum piller ise bu da BMS özellikleri ile ilgili bir konu BMS çıkışında pilleri şarj etmek için max ne kadar akım/voltaj veriyor bunları bilmek lazım dolayısıyla teknik verileri gerekli.
Diyelim ki BMS şarj akımı max 4A. Fakat kullandığınız piller max 1A. Bu durumda siz BMS ye giren akımı değil BMS den çıkan akımı kontrol altına almanız gerekmektedir.
Ek bilgi olarak Lithiyum pillerde şarj voltajından çok, şarj akımı önemlidir. Akım uygun şekilde kontrol edildiği sürece pili kendi voltajının çok çok daha üstü vojtajlar da şarj edebilirsiniz.
En iyi örneklerden birisi günümüzdeki son bir kaç yılda piyasaya sürülen cep telefonlarıdır. 30, 60, 90,120w gibi şarj oranlarından bahsedilmektedir. Bu oranlar akım üzerinden değil voltaj üzerinden bu kadar çok arttırılmıştır.
Uygun cihazlar 4.6v olan Lithiyum bataryalarını 9v, 12v, 20v gibi voltajlar da şarj işlemi uygulayarak dakikalar içerisinde bataryaların dolması sağlanmaktadır.