Elektrik Cihazları Fişe Takılı Değilken Bile Elektrik Sayacı Dönüyor

tesisatta kaçak akım rölesi yoksa takın arızayı rahat bulun toprak kısa devresi var.......
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
yav arkadaşlar hep suçu kablod a arıyosunuz sayaç da hiç mi sorun olmayabilir herşeyi bildiğini sananın hiç kimseye saygısı yoktur

arkadaşım sayacta sorun olsa arıza olsa dönmez,sen hiç gördünmü sayaç arızalanmış elektrik kesik oldugu halde dönüyor diye bir enerji akışı olacak ki sayac dönecek,ama sayaç dönmeyebilir enerji akışı oldugu halde ona bişey diyemem dün daha sayac dönmüyor diye arkadaşım aradı tedaşa haber ver bir sayaç al gelip değiştirirler dedim değiştirmişler
 
Arkadaşlar merhaba toprak/nötr arasındaki kısa devreden sayacın dönmesi hususunu biraz açarmısınız şimdi evdeki prizde toprak,nötr kısa devre yaparsa sayaçmı döner mantıklı bir cevabı olan varsa yazsın lütfen.
 
Tüketim ölçümünde faz akımı esas olduğuna göre nötr-toprak kaçağının sayaç değerine nasıl etki ettiğine ben de akıl erdiremedim.
 
arkadasım benım elektrik idaresinde calısmıslıgım var 1. konu sayacında şekli durum olabılır yanı senın adına baska bır daıreyle sayaçların karısmasına seklı durum denır 2. konu ıse elektrik sayacın bozuk seklı durum uzerınde durmam ama fazla bız boyle sorunlarla cok karsılasıyordum sana tavsıyem sayaç altındakı sıgortayı kapa ve sayacın donup donmedıgıne bak buyuk ıhtımallle sayacın bozuktur degıstırılmesı ıcınde baglı bulundugun işletme mudurlugu fen servısıne dılekce verıceksın ve aynı zamanda sayacınında labaratuar muaynesını ve labaratuar muaynesı sonucunda tahakkuk servısıne dılekce vererek hatalı faturadan dolayı olan yaslıs faturanın ıptalını ve oncekı ay odemelerın goz onune alınarak bır fatura cıkartılması ıste tabıkı gelen faturanınıda odememezlık yapma cunku cezaya gırer faturayı ode sonra parayı gerı tahsıl edersın
 
Birileri sayacın çıkış sigortasından veya sayacın faz kablosundan elektrik almış olabilir. Yada elektrikçi tesisatı bağlarken panoda hatalı bağlantı yapmış olabilir. Bu çok oluyor. Diğer arkadaşların yazdıklarıda %100 doğrudur.
 
slm arkadaş seni işin çok kolay bana yol ve yemek masraflarımı karşıla işilik alma seni işin ben yapacam
 
sayaç girişinden faz,nötr ve toprak kablolarının akımlarını ölçmenizi tavsiye ederim eğer topraklama kablosundan bir miktar akım geçiyorsa yukarıda arkadaşların dediği gibi arızayı prizlerde ve buatlarda sıkıştırmaya çalışın eğer herhangi bir akım geçişi yoksa sayacınızı kontrol edin. sayaçların içindeki gerilim trafoları sonuçta sürekli enerjili,içindeki bir mıknatısta bu gerilim trafosunun çarkı döndürmesini engelliyo sadece sadece enerji tüketildiğinde akım trafoları çarkı döndürüyo. bu bahsettiğim mıknatısın zamanla özelliği kaybolmuş olabilir zaten o sayaçların 5 yılda bir test yapılması gerektiğini duymuştum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,289
Mesajlar
916,462
Kullanıcılar
450,118
Son üye
TheTwize

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst