elektrik motoruna göre termik ayarı

voltajları yukarıda bahsettiğim gibi 440V benim anladığım etiketin bir tarafı yüklüykenki akım ve KW gösteriyor, diğer tarafı ise yüksüzken çektiği akım ve KW.Fakat değerler değişik. bu nasıl oluyor anlamadım benim tahminim etiket değerleri yanlış olabilir.ama drawing'le aynı.

Aynı motorun aynı gerilimdeki güç bilgilerinin farklı olması için bir neden olmalı. Bahsettiğin şekilde yüklü ve yüksüz durum için güç değerleri olamaz. Olsa olsa ya gerilim yada bağlantı şekliyle ilgili olabiir. İmkanın varsa etiketinin bir fotosunu eklesen nasıl olur???

saygılar...
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
verdiğin bilgilere göre motorun 22,5kw amperleride kol akımından ölçtüğün için eksik görünüyo ana girişten ölçersen 45 amper cicarında akım görürsün diye düşünüyorum üçgen bağlı diğer motoruda yıldız üçgene çevire bilirsin
 
motor panelinde zaten ampermetre var. ordan okuduğum akımla ölçtüğüm akım aynı. yani onda bi yanlışlık yok. yarın etiketin fotoğrafını çekip eklerim.saat farkı olduğundan anında cevap veremiyorum kusra bakmayın.
saygılar...
 
Motor güçlerine göre termik seçimi cetvellerinden bakabilirsin .bir arkadaş tüm cetvelleri paylaşmıştı..
 
muhtemelen termik rölelerden biri kol akımına diğeri ise Ana akıma bağlı. Persampermetre ile akımları ölçerkentermik bağlantılarından ölçermisin eğer dediğim gibi ise farklı akımlar okuyacaksın.
 
motorun etiket akımına göre yapılır mesela motorun 5 amper çekiyor 5/2=2,5 yapar yani çektiği etiket akımını 2 böldüğünde sonucu çektiği akıma ekliyeceksin yukarıdaki örnekte motorun temik ayarı 7,5 yapar

___

motorun etiket akımı örneğin 5amper bunu 2 ye böl sonuç 2.5 5/2=2.5 yapar böyle ayarlanır benim tecrubem
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
tamam öylede burda durum biraz farklı.bu olayı çok merak ediyorum eğer çözebilirsek çok mutlu olucam herkesten yardım bekliyorum.
 
ilgi gösterdiğiniz için çok teşekkür ederim. bende öyle düşünüyordum fakat benim aklıma takılan bişey var bizim elimizde 2 adet motor var.etiket değerleri aynı.etiket değerleri: lönne marka, ıp55 lM BS 60HZ, 440V, 22,5KW, 40A, cos@:0,87, 3545min/r (bu motorların etiketinde 2 ayrı değer var) 2. değer: 60HZ, 440V, 42KW, 70,0A, cos@:0,88, 3505r/min...
1 motor üçgen bağlı diğeri ise yıldız-üçgen. üçgen bağlı motorun termiği 44A ayarlı. çektiği akım 17A. boşta iken yüklü pozisyonda 23A.
Yıldız-üçgen motorun termiği 28A. boşta çektiği akım 17A.yüklüyken 23A. yani diğeri ile aynı. bunda bi yanlışlık varmı? varsa sebebi nedir?

Motorlarınız çift bobinli özel motor olabilir.Dahlender bağlı motorların kumanda devresi Y/Ü devreye benzer.Dahlender bağlantıda devrin yanında güç de değişir.Motorlarınızın devrinde farklılık yoksa devir ayarı için değil ama güç için farklı bobin sistemi uygulanmış olabilir.akım bilgilerine dayanarak her ikisinin de iş için fazla büyük olduğunu söyleyebilirim
 

Forum istatistikleri

Konular
128,299
Mesajlar
916,535
Kullanıcılar
450,131
Son üye
mrtblkl

Yeni konular

Geri
Üst