Elektronik cihazların ürettiği gürültüler yüzünden radyo dinleyemiyorum

Şebeke gürültülerinin tespit edilmesi.
1) Anten giriş konnektörü kısa devre edilir veya 50 ohm DUMMY LOAD bağlanır.
2) Anten girişi bu şekilde iken spektrum incelenir. Gürültü varsa bunlar şebeke kaynaklıdır.
3) En yüksek gürültü frekansı ölçülür ve hangi fundamantel frekansta olduğu tespit edilir.
DİKKAT!
Herhangi bir gürültü kaynağı örneğin bir SMPS ise ve 100kHz te gürültü yayıyorsa 200kHz te (ilk harmonik) daha fazla gürültü ölçülebilir.
Tüm SMPS güç kaynakları sırasıyla kapatılır. Radyonun beslemesi SMPS ise diğer SMPS lerden daha fazla etkilenecektir. Mümkünse izolasyon prosedürleri uygulanmalı veya batarya türü gürültüsüz besleme kaynağı ile test alınmalıdır. Gürültüsüz besleme kaynağı ile tüm gürültüler kayboluyorsa etkileşim yapabilecek diğer cihazlar teker teker açılarak testlere devam edilir.
Gürültülere sebebiyet veren cihazlar tespit edilirse her bir cihaz için uygun tipte EMI filtreleri kullanılır. Tek bir EMİ filtresi yeterli olmuyorsa, o cihazın izolasyon prosedürleri uygulanmalıdır.
Antenden girişim yapan gürültülerin tespiti.
Şebeke bazlı gürültüler kesin olarak yok edilmişse anten devreye alınır. Antenin pozisyonu değiştirilerek nerelerde daha fazla gürültü olduğu, hangi cihazın gürültülerini aldığı rahatlıkla tespit edilebilir.
Gerekli prosedürler uygulanır. Anten kablosu, cinsi cibiliyeti bağlantı aparatları vbg unsurlar da ele alınarak en kaliteli ekipmanlar kullanılarak sonuca gidilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,311
Mesajlar
916,596
Kullanıcılar
450,146
Son üye
ashhh

Yeni konular

Geri
Üst