Endüktif

tuncer66

Üye
Katılım
29 Haz 2011
Mesajlar
30
Puanları
1
Yaş
46
endiktüf reaktifden ceza yiyorum ne yapmam gerekiyor
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
güzel bir pano hazırla ve ya hazırlat motajı yap ..en az haftada 1 kontrol et cezadan kurtul !!!!
 
İşletme hakkında bilgiler lütfen...
 
Kompanzasyonu sen revize etmeyi düşünüyorsan, önce başkalarına yaptır. Çünkü vaktin dar...

Bu forumu iyi takip et, firmaların düzenlediği kompanzasyon ürün eğitimlerini kaçırma. Vaktin varsa detaylı bir şekilde kompanzasyon eğitimi veren bir kursa katıl. En geç 1-2 ay içerisinde kompanzasyonu detaylarıyla öğrenirsin.

O zaman da kendi tesisindeki kompanzasyon panosunu lazım olduğunda revize edebilecek seviye ulaşırsın!
 
kontaktörleri kondastörleri ölçtüm sorun yok rg-8t role kullanılmış başka nelere dikkat etmem gerekiyor şimdiden tşkler...
 
Sanırım burası da bir okul. Okullardaki dağınık yükleri tek akım trafosu ile kompanze edebilmek zordur (Eski tip mekanik sayaçlar döneminin rölesidir RG8T).
Sadece akım trafosunun bulunduğu fazı gördüğü için o faza göre kompanzasyon yapmaya çalışır. Ama diğer fazların durumu, akım trafosunun bulunduğu fazla aynı olmadığı durumlarda, sayaç diğer fazları da bireysel olarak değerlendirdiği için kompanzasyonda açmaza girilir. Röle kafasına göre takılır, sayaç bildiğini yapar...

Siz röle ayarlarını gözden geçirin. cosfi'yi 1,00 yapın. Kademe alma süresini de en kısa süreye (RG8T'de sanırım 2sn. idi) indirin. Kontrole devan edin. Gene düzelme olmazsa eğer 3 akım trafolu bir röle ile yeni bir başlangıç gerekebilir...
 
bilgileriniz için tşkler tahmininizde dogru burası bir okul

bir şey daha belirtmek istiyorum akım trafolarında faz görünmüyor yani kontrol kelemi ile aceba giriş çıkışlar kontrol kalemi ile görünecek kadar düşükmü tşkler..
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Tesis okul ise mutlaka 3 fazdan ölçüm alan bir reaktif röle değiştirmeniz zorunlu! Aksi takdirde kesinlikle ve kesinlikle çözülmez!

Kullanabileceğiniz reaktif röleler : elektropan ekr24k, smart svc-12c3L, gepa, tense, entes, kael vs....
 
başka yolu yok yani

mevcudum entes rg-8t en uygun olanı yazarmısın
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,333
Mesajlar
916,778
Kullanıcılar
450,176
Son üye
electrical_engineer

Yeni konular

Geri
Üst