Eplan p8-Eplan 5-Cofaso 6.1-Elcad-E3 Series Hangisi İyi

peki bi demo indirip hemen incelemek istiyorum caddy de bazı sıkıntılarım oluyor bu program daha iyiyse değiştirmek isterim tşk.
 
Ben yaklaşık 3 senedir Elektrocad 8 kullanmaktayım ve çok memnunum. Projeleri oluşturma çok basit. Programda sembol ekleme , veri tabanı güncelleme ve burada anlatamayacağım bir çok özellik bulunmakta. Her türlü döküman oluşturma (çizim bittikten sonra) bulunmaktadır. En önemlisi Türkçe olması. Ben daha önce Caddy ve Eplan kullandım. Bunun gibi öğrenilmesi kolay değil ve mutlaka birisinden yardım alınıp öğrenilmesi gerekiyor. Bu programın tek kötü yanı Türkiye de yardım alabileceğiniz birileri yok. Şu ana kadar ihtiyacım olmadı. En ücra noktasına kadar öğrendim ve çizimlerime devam ediyorum.

Daha önce Kontrol Kalemindeki yarışma için çizdiğim örnek projeyi fikir vermesi için
foruma koyuyorum. Uygulama örnektir. PLC yönetimi oldukça başarılı. Program sizin proje yaparken yanlış yapma riskini uyarılar vererek ortadan kaldırıyor.

Sizin kadar olmasa da ben de 7 ay gibi bi süre ElektroCad kullandım. Ancak yazılımın destek tarafı çok zayıf. Ne bir dökümantasyon var ne de programı satan firma (OTES) programı destekleyebiliyor. Help inde bile hiçbir şey yoktu. Buna karşın E3 ile ilgili dünya kadar dökümantasyon bulmak mümkün. Bununla birlikte kütüphanesi sürekli güncelleniyo. Zuken in sitesinde güncellenen kütüphanelere ulaşabiliyorsun.

Ben ElektroCad de Saha planını gösterirken çok zorlanmıştım. DXF dosyası import etmek sıkıntılı. Oysa E3 te 3 boyutlu çizimleri bile aktarabilirsin.
 
sıkıştırılmış dosyaların şifresi nedir açamadım
 
peki eplan 5 ile p8 i kıyaslarsak hangisini tercih edersiniz?şahsen ben p8 i pek tercih etmiyorum.özellikle numaralandırmada büyük sorun yaşıyorum?numaralandırma olayını iyi bilen biri detaylı olarakta anlatabilirmi ayrıca rica etsem?
 
programı kurdum çalıştırdım ama çok karışık geldi biraz inceleyeceğim daha üst seviye bir programa benziyor ama caddy kadar pratik olmayacak sanırım.
 
programı kurdum çalıştırdım ama çok karışık geldi biraz inceleyeceğim daha üst seviye bir programa benziyor ama caddy kadar pratik olmayacak sanırım.

caddy ye alıştığınız için öyle geliyo. İşin başında dikkat etmeniz gereken şeyler var. Öncelikle proje sayfanıza koyduğunuz her şeyi bileşen (component) kısmından seçmen gerekiyor. Sembol kısmından seçersen; sembol içi boş bir nesnedir. Bir anlam ifade etmez. Bileşen ise cihazı temsil ediyor. Böylece projende kodu girilmemiş hiç birşey kalmaz. Eğer o kodda bir cihaz kütüphanende yoksa hemen veritabanına online olarak yeni bir bileşen oluşturabilirsin. Mesela bir klemens seçtin.Sürükle bırak yaparak proje sayfasına koydun. X1 olarak otomatik atar. İstersen ismini değiştirebilirsin. Artık X1 sol tarafta ürün ağacına gelmiştir. Bir daha X1 terminali kullanmak istediğinde sol taraftaki ürün ağacından alacaksın.

Bu program Caddy ye göre çok üst düzey bir program. Diğerlerine göre de çok fazla artısı var. Kullandığı teknoloji nesne tabanlı ve yazılımı güçlü. Bu dönemde artık her yazılımcı bu teknolojiyi kullanıyor. Biz kullanıcılara da bu teknolojilere adapte olmak düşüyor. Piyasada ki çoğu cad programı eski teknolojileri kullanıyor. Aslında bütün sıkıntı da bundan kaynaklanıyor.
 
evet farkettim biraz uğraştıracak ama alışınca baya yardımcı olacak bir program teşekürler...
 
logoyu nasıl değiştirebilirim yardımcı olabilirmisiniz.
 
Araçlar--Veritabanı editörünü başlat
sağ tarafta sembollerin olduğu pencereden Misc Sheet i seçin
sonra şu anda kullandığın sayfa (mesela: DINA) gir
bundan sonra veri al diyerek içeri resim alabilirsin. İstediğin logoyu sil istediğini ekle kaydet ve çık

proje kısmına geri geldiğinde sembollerin olduğu yere sağ tıklayıp sembolleri güncelle de
projendeki bütün sayfaların değiştiğini göreceksin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,518
Mesajlar
918,213
Kullanıcılar
450,513
Son üye
burakterzi
Geri
Üst