ev telefon teisatı

Katılım
25 Ocak 2008
Mesajlar
26
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar iyi günler yeni aldığım bir 10 daire işte ev sahipleri tek bir internet hattı alıp bu hattın bütün dairelere dağıtılmasını istiyor bunu nasıl yapıcaz yardımcı olursanız sevinirim tabi bide ev sahiplerinin kendi ayrı telefon hattı olacak
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
elektrik hattından bütün dairelere internet dağıtımı yapabilirsiniz.
veya yine her daireye swiçten data kablosu çekebilirsiniz.
 
ev sahipleri tek bir internet hattı alıp bu hattın bütün dairelere dağıtılmasını istiyor

yasal değil ama , yakalanırsız abonelik iptal oluyor!! ben böyle biliyorum tabi
 
süper online firmasının böyle bir kampanyası var herşeyi kendileri yapıyor ayrıca fiyatta çok uyguna geliyor.
 
swiçlerle dağıtabilirsin fakat internet kabloları (DT8) uzun mesafelerde randuman alamazsın,mesafe çok uzunsa 60-70 metreden sonra araya yeni bir swiçle devam etmelisin.ama başka yöntemlerde varsa bilemiycem,çünkü ben büyük bir şantiyede bulunuyorum ve hep bu şekilde dağıtıyorum.
 
apartmanın en uygun bir yerine örnek:şaft yada bodruma yada kapıcı dairesi yanına bir santral yada elektrik odası yap yada yaptır her daireden o odaya 2 ad. 1 tanesi yedek olsun rg u6 data kablosu çek kabloların connectörünü çak kabloların hemen altına 24 lü bir hap swiç monte et connectör çaktığın tüm data kablolarını hap a gir hapın yanına 1 de kaliteli airtes modem yerleştir modem çıkışını hap a gir yönetim daha sonra kendi adına 1 telefon sözleşmesi yapar oraya 5x0.35 telefon kablosuda apartmanın ptt ana kutusundan getir modeme gir interneti açtırsın yönetim sözleşme ile adsl değilde vdsl ye kayıt yaptırsınlar 16 mb hızında olur ve herkes sanki evinde 2046 mbps net varmış gibi uçarak internetin keyfini yaşasın yasalmı dersen ben sokağımda 7 eve veriyom 5 yıldır ve internet kafeciler komşularına dağıtıyo bence sorun olmaz kolay gelsin hatam varsa özür. rg u6 80 mt mesafeden rahat net veri alışı ve verişi sağlar
 
yavuz arkadaş işinin piri anladıgım kadarıyla güzel anlatmış olması gereken bu bende yazsam aynısını yazardeım sen yavuz arkadaşın dediği gibi yap arkadaşım her dairenin kablosu 90 metreyi geçmesin çalışmaz.
 
Arkadaşım Aşağıda bir yere Adsl modemini ve dağıtım için hub koy. kaçtane dağıtacaksan ona göre bir hub seçersin. Dağıtımıda Cat6 ile yap. Telefon hattını ise bağımsız çekersin. bunun için gene Cat5 kullanabilirsin. Kolay gelsin. Çünkü Telekom artık Cat5 istiyor.
 
şu zaman da kablolarla uğraşmak gercekten hamallık arkadasım en iyisi wireless modem alıp her daireye wireless adaptör alıp kullanmak daha mantıklı hiçbir yerden kablo çekmek zorunda kalmayacaksın ve insanlarda evlerinde kablo taşımayacak ordan oraya en mantıklısı bu modemi de uygun bir daireye kurabilirsin .
 

Forum istatistikleri

Konular
128,289
Mesajlar
916,459
Kullanıcılar
450,118
Son üye
TheTwize

Yeni konular

Geri
Üst