EVAPARATİF SOGUTMA HAKKINDA BILGİ TALEBİ

Katılım
27 Ara 2014
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
55
Selam ustalar EVAPARATİF Sogutma hakkında yardımcı olan olursa mutlu olurum
Internette olan bilgilere göre enerji tüketimi cok az görünüyor dogrumudur ?
EVAPARATİF klima alırken nelere dikkat edilmeli ?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Bulunduğunuz mekan ve havanın nemi önemlidir. Havası kuru diye tabir edilen yerlerde kullanılabilir ( iç anadolu yada yüksek yerler gibi ) nemin yüksek olduğu yerlerde kullanımı çok fayda sağlamaz.

Olayın aslı su ile hava birbiri ile karşılaştırıldığında suyun buharlaşması esnasında havadan ısı alması ilkesine dayanmaktadır. Su buharlaşırken havanın sıcaklığını yaş termometre sıcaklığına doğru çekmesi - düşürmesidir.

Bunun yanında sağlıklı olmadığını düşündüğüm yanı su haznesinde lejyoner bakterisi oluşumuna elverişli ortam oluşmakta ve sağlığı bu yönde tehdit etmektedir.
 
16 daireli apartmanda ortak Havalandirma boşluğunu kullanarak daireleri yazın serinletmeyi hedefliyoruz
Bulunduğumuz bilgede yaz aylarında nem oranı en fazla % 65 oluyor normalmi ?
Lejyoner bakterisi nedir ?
 
Merhaba.Size bir fikir verebilmesi amacıyla da hemen söyleyeyim; Bu yaz "blyss" marka 70 watt.'lık "air cooler" satış etiketli evaporatif (Buharlaştırma prensipli) bir soğutucu (Daha etkili soğutma yapabilsin diye plastik su haznesi içine konmak üzere ve buzluğa konup da içindeki suyu dondurulacak olan bir ilaç soğutucusu dahi konulmuştu) Koç-Taş'dan da satın aldım.Nem oranı,odamda örneğin ilk başta %38 iken (Masamda dijital bir nem ölçer vardır,sırf bu amaç için aldım) bu cihaz 15-20 dakika içinde %49-%50'ye çıkardı.Bu özelliğini tam da dikkate alarak %65 nemin mevcut da olduğu bir ortam nemi böylece 15-20 dakikada %77'ye çıkacaktır,sn.Serkan_48' in çok güzel ifade edebildiği gibi.Yani yüksek olan mevcut nem oranı daha fazla artmış da olabilecektir,bir dezavantaj olarak bu cihaz da çalışırken.

Ancak nem oranı düşük ve hem hava nemlendiricisi,hem de soğutucusu görevini ayni anda bekleyenler (Cihazın kullanma kılavuzunda direk bundan bahsediliyor zaten) için odaları veya bölgelerinde aşırı kuru hava (İç bölgeler gibi,deniz kıyıları hariç) ihtiva edenler için de belki normal klimalara,sadece sınırlı olan,nispeten küçük oda hacimleri için (Siz ise birçok daireden hava boşluğu ile ortak soğutmadan da bahsetmişsiniz,bunun gerçekleşmesi daha güç ve çok daha zaman alıcı olabilir) bir seçenek de olabilir.Oda için sağlık açısından uygun nem oranı en fazla %39-40 arasında ideal olarak kabul edilebilir çünkü.

Lejyoner bakterisi klimalı ortamlarda,bunların filtre bakımlarının tam ihmal edilip,bu bakterilerin klima içinden çoğalarak insanlarda lejyoner hastalığı diye tabir edilen bir enfeksiyona,bakteri kaynaklı bir hastalığa da neden olabilmesidir.Kolay gelsin.
 
Evoparatif soğutma ile konfor sıcaklığı yakalamanız neredeyse imkansız. Ayrıca çalıştığı sürece nem oranını artırmasıda cabası. Çünkü evoparatif soğutma mantığı neredeyse su pulvarizasyonu ile aynıdır. Kısaca Şartlandırdığınız ortama su partikülleri gönderir. (Bkn. soğutma kulesi)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,493
Mesajlar
918,034
Kullanıcılar
450,476
Son üye
brksn

Yeni konular

Geri
Üst