Hermetik Trafolarda Çok fonksiyonlu koruma rölesi

spermann

Üye
Katılım
27 Ocak 2010
Mesajlar
7
Puanları
1
Arkadaşlar merhaba.
Tedaşa göre 630kVA ve üzeri hermetik trafolarda çok fonksiyonlu koruma rölesi kullanılması gerekiyor. Ancak bu cihazlarla ilgili Türkiye de satıcılar dahil kimse yeterli bilgiye sahip değil.

Aşağıda Comem RIS ve Automation 2000 DGPT2 marka cihazların linkleri var.
Comem Spa - (Integrated Safety detector)
http://www.automation2000.com/pdf/not_dgpt2_en.pdf
Ancak buradaki bilgilerde çok yetersiz. Kullanan birçok insan sorun yaşadığını, trafoların yerli yersiz kontaklarından enerjiyi kestiğini söylüyor.

Özellikle Automation 2000 in sitesi türkçe ve cihazın neye yaradığını, nasıl çaılştığını (sözde) detaylı bir şekilde anlatıyor. Hatta Comem in automation 2000 i kopyalayarak bu RIS cihazını çıkarttığını söyleyenler bile var.

Sonuçta bir çok insanın sıkıntı yaşadığı bu cihazı kullanan ve yukarıdaki linklerden farklı gerçekten pratikte bilgisi olan arkadaşların bilgilerini bizimle paylaşmalarını istiyorum. Ne sorunlar yaşanabiliyor ve çözüm olarak neler yapılıyor.
Eminim bilgileri birçok insana faydalı olacaktır.
Saygılar
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Hermetik Trafolarda standart donanımlar aşağıdaki gibidir,trafoyu satın aldığımız donanımlarla işletmeye alırız ve TEDAŞ'a devrederiz şimdiye kadarda en ufak bir sorun yaşamadık !
Hermetik trafo standart donanımları;
25kVA-400kVA
1) Yağ doldurma vanası
2) Basınç emniyet valfi
3) Yüksek gerilim buşingi
4) Alçak gerilim buşingi
5)Boşta gerilim ayar mekanizması
6)Kaldırma kulağı
7) Tank yağ, boşaltma vanası
8)Topraklama cıvatası
9)Termometre cebi
10) isim plakası
11) Tekerlek (400kVA'va kadar opsiyoneldir.)

630kVA-2500kVA
1) Yağ doldurma vanası
2) Hermetik rolesi
3) Yüksek gerilim buşingi
4) Alçak gerilim buşingi
5)Boşta gerilim ayar mekanizması
6)Kaldırma kulağı
7)Tank yağ, boşaltma vanası
8)Topraklama cıvatası
9)Termometre cebi
10) isim plakası
11) Klemens kutusu
12) Kriko ayağı
13)Tekerlek
 
Hermetik rölesi dediğiniz Tedaş MYD/99-032.B Hermetik Tip... teknik şartnamesinde çok fonksiyonlu koruma rölesi olarak anlatılan röle olsa gerek. Diğer verdiğiniz detaylar zaten şartnamelerde yazıyor. Bu röle ile ilgili olumsuz birşey duymadıysanız taktir ederim. Çünkü vaktiyle yurtdışından Comem ithal eden Elmek bile, cihazın yerli versiyonunu üretmekten, ithal versiyonunda yaşanan sıkıntılar dolayısıyla vazgeçmiş. Yinede teşekkürler.
Konuyla ilgilinen başka arkadaşların da görüşlerini bekliyorum.
 
SN Spermann bız bu gostermıs oldugunuz cıhazı yaklasık bır yıldır kullanıyoruz ve turkıyede bunu yapan 3-4 firma var yanı bunu trafocular ve trafo firmalarına malzeme tedarik eden firmalar bu cıhzaı bılıyorlar........
 
Sn ercan25eem bu cihazı elbetteki biliyorlar ama ben türk bir firmanın imal ettiğini bilmiyordum. Firma ismi verirseniz bende kendileriyle iletişime geçebilirim. Bir hafta kadar önce Elmek, Elkim, Erkar, Demir Makine, Delta gibi firmalardan insanlarla konuştum. Onlar üretmiyor. Bilgisi olanlar bazı müşterilerinin bu cihazlarla ilgili bizim gibi sorun yaşadığını söylediler. Sorunlar özellikle bu cihazların gas detection kısmından çıkıyor. Bucholzlu depolu bir trafoda sorun çıkmazken benzer trafonun hermetik olanında sorun yaşanıyor. Hatta MR firması bünyesindeki Messko bu aksesuarların birçoğunun mimarıdır, onlar bile üretmiyor.
 
merhaba delta elektrik bu röleyi imal ediyor biraz kaba bide yağ kacağı olduğunu biliyorum tam aklıma gelmiyor ama italyan markası bi röle vardı bayağıda pahalıydı fiyatı o bir numara emin olun ..
 
Sayın spermann,

Buradan yazark yardım edemeyeceğim çünkü yazarak anlatmam imkansız gibi ama siz veya diğer forumda bulunan arkadaşlar şahsıma ait verceğim e-mail adresine mail atarsanız ve daha sonara ki aşamada telefon görüşmesi ile sizlere yardımcı olacağıma inanıyorum.

Hoşçakalın. Herkese iyi çalışmalar.


******@hotmail.com
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
bunun erine bucholz rölesi olabilir aynı şartları özelllikleri taşıyor
 

Forum istatistikleri

Konular
128,371
Mesajlar
917,086
Kullanıcılar
450,246
Son üye
faruk can

Yeni konular

Geri
Üst