işlemciler hakkında

cihanbicen

Üye
Katılım
10 Ocak 2009
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
51
merhaba arkadaşlar.
2004 de bir pc aldım. alırken hiç zorlanmadım P4 işlemciler vardı. ne zamanki pc mi yenilemeye karar verdim kafam karmakarışık oldu. Allah rızası için bilen bir arkadaş aşşadaki işlemcileri, özellikleri,aralarındaki farkları ve neden bu kadar çeşit olduğunu bir açıklasın.

intel centrino
dual-core
intel centrino2
intel atom
core2duo
qad-core

netten baktım tatmin edici bilgi bulamadım. bana kalırsa bu iş işlemci üreticilerinin daha fazla para kazanma için yaptıkları ticari bir sitrateji.
kafam gerçekten çok karışık aydınlatan arkadaşa şimdiden teşekkürler.
 
intel centrino mobil işlemci
dual-core
intel centrino2 mobil işlemci çift çekirdek
intel atom bu işlemci küçük loptoplar için çıkarılmış maliyeti düşük işlemcilerdir
core2duo intelin en iyi çift çekirdekli işlemcisi
qad-core ve 4 çekirdekli işlemci
 
dual core - sanal çift çekirdek (yani normalde 1 tane çekirdek var ama güya 1 tane de sanal çekirdek var)

core2duo - iki tane çekirdek var.
 
Dual-core, cift cekirdekli demek, herhangi bir markanin modeli degil. Quad-core da 4 cekirdekli demek.

Core Duo, Intel'in cift cekirdekli 32 bit islemcisi.
Core 2 Duo, Intel'in cift cekirdekli 64 bit islemcisi

Atom, Intel'in az enerji tuketen ve oncelikle netbooklar icin dusunulmus islemcisi. Atom'un 32 bit ve 64 bit olani, tek ve cift cekirdekli olan modelleri var.

Herbirinin yeri ayri, hicbiri bosuna degil. Bu arada sende bulunan P4 islemciler de gayet iyi. CAD/CAM ile ugrasmiyorsan, sunucu makine degilse veya oyun merakın yoksa fazlasi ile yeterliler.
 
teknoloji kanunu ( veya onu ngibi birşey) ve şatış stratejisiyle alakalı olarak, adım adım gitmek zorundalar.. birden p4 den core2duo ya geçemezler..evet dedğin doğru hem para kazanmak için hemde teknoloji rekabeti açısından oluyor bunlar.
 
bir katkıda benden olsun
intel atom bu işlemci küçük loptoplar için çıkarılmış maliyeti düşük işlemcilerdir
murat ustama teşekkür ederekten atom işlemci tek çekirdekli işlemcilerin en iyisi notebook ve minibooklar için geliştirilmiştir, işlemcilerin performansını çekirdek sayısı ve ön bellek kapasitesi belirle örneğin celeron işlemcilerin ön bellekleri çok düşüktür performansı etkiler
 
notebook larda kullanılan işlemcilerde kullanım amacına göre çeşitlilik gösterir.örneğin performans istiyorsanız t serisi pil ömrü istiyorsanız su serisi işlemci bakmanızı öneririm.banimki fazla araştırıp almaktanda vazgeçebilirsiniz:)
 
Arkadaşlar bir CPU modeli piyasaya çıktığında en az iki gömlek üst teknoloji üretilmiş demektir, sizde olsanız aynısı yapardınız, esasen üreticiler daha fazla hızlı saat hızına ulaşabiliyorlar fakat, soğutma olayı olduğu için belli saat hızını geçmiyorlar ( 3g hz vs.) bu ısınma aynı zamanda fiziksel olarak enerji kaybı demektir, notebooklar için son derece önemlidir o yüzden intel centrinoyu çıkardı, vel hasıl elimizdeki paraya ve ihtiyaçlarımıza göre bir pc toplayabilirsiniz. Pc de rami mümkün olduğunda fazla almalıyız, en az 2 GB ve üzeri ekran kartlarıda paylaşımsız 1 GB, işlemci artık pek fark oluşturmuyor. Donanım firmalarının boş durmaması için yazılım firmalarından sürekli olarak sistemleri çok kullanan program ve yazılımlar vs. oyun istemektedirler. ( Ticari çıkarlar ) Yani hiç bir zaman son sisteme sahip olamazsınız. Oyun için konsol vs. öneririm,
 

Forum istatistikleri

Konular
128,328
Mesajlar
916,731
Kullanıcılar
450,171
Son üye
sadullah karabulut

Yeni konular

Geri
Üst