ind / kap ceza

huaj77

Üye
Katılım
8 Eyl 2009
Mesajlar
10
Puanları
1
8 aydan berı calısmayan bır mıcır tesısı ıle karşılastım kael varkombi 18 nona faz ve trifaz calısan bır röle nanofaz akfıf hale getırılmemıs nanofaz kondansatörler var ama ıptal edılmıs akım trafasundan once dırek kondansatör baglamıslar kap artmıs %37 .
bende 0,25 kvar 0,5kwar 1kwar vs RST dağıtarak nanofazlı kondansatörlerı ve röleyi aktıf hale getırdım dırek kondansatöru iptal ettım nıtekım sıstem nanofaz devre yuke göre calısıyor ama bır ind% 40 kap %37 cezaya cıktı .ve tesıstede 2/3 calısmada olmucak bu kosullarda yapılması gereken nelerdır sevgılı meslektaslarım
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Trafo gücü nedir, yükler nedir ve ne kadar yük var..
 
Trafo gücü 1250kw su anda sadece aydınlatma aksamları gunduz ideri bina
 
öncelikle faz yönlerinin doğruluğunu kontrol et.yani roleye gelen sinyal ucları rolenin l1 l2 l3 ile aynımı.akım trafoları kompanazyondan öncemi ona bak 1. kademede trifaze kondansatör olmalı monofaze olmaz.geri kalanları istediğin gibi yerleştire bilirsin.1250 kw için sanırım 900kwar bir pano gerkli.yanlışım yoksa.birde anlık değişimler oluyor olabilir.kondansatörlerin devreye girme zamanını ona göre ayarlamak lazım .örn.reaktif yük olduğunda anlık kondansatör devreye alır ama yük ortadan kalkar bırakma süresi uzun olursa bu sefer cap yük yükler.akım trafo degerini kontrol etmeyi unutma.aklıma başka birşey gelmiyor.kolay gelsin.
 
birde benim bildiğim sabit gurup koyma nedenleri fabrikada yük yokken trafo çalışıyor bu trafonun oluşturduğu ind.yükü önlemek için olacaktı.yanlışım yoksa...
 
Trafolu müşteri olduğunuz için sabit kondasnatörünüz de vardır, yükleriniz düşük seyrettiği için dengesizlikde muhtemeldir. Zaten trafonun endüktif ihtiyacı fazlararasında dengesiz olduğu için dahi bunun sabit kondasnatörle dengelenmesi zor iken düşük faz yüklerinizinde dengesiz olması halinde bu daha da zor olacaktır. Tavsiyem panonuza düşük güçte monofaze ilaveler yapmanız, röleniz uygunsa ve sabitinizi gözden geçirmeniz. Biz bu tür sorunları OG den akım bilgisi alan ve AG den düzeltme yapan tamamı monofaze 20 kvar yada 40 kvar 0,25 kvar adım hassasiyetinde cihazlarla gideriyoruz..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,247
Mesajlar
916,163
Kullanıcılar
450,056
Son üye
atas.27

Yeni konular

Geri
Üst