Kaçak akım rölesi sorunu

Daha öncede dedim yine söylüyorum dışarıya delik çarıkla çıkıp sonra ayağım ıslandı diye yakınmayacaksın. Öncelikle çarık sağlam olacak sadece 1 ay içerisinde viko vtr2'den üç farklı şikayet aldım üçününde tesisatında ve/veya cihazlarında problem yok.
Öncelikle şalt malzeme uygun seçilecek bu zaten olması gereken bir olay.
İyi bir elektrikçi buzdolabında kaçak var mı yok mu bunu belirleyebilir belki biraz zaman alır ama tespit edebilir.
Arıza çözümünde prensip kolaydan zora doğrudur uygun kakr takıp takip etmek yapılması gereken ilk iştir.
Kaçak akım arızası ve basit arızalara elektrikçi bulmak gerçekten çok zor. Eski karşı daire komşum emlakçıydı adamın maddi durumu çok iyi bir gün kapımı çaldı utana sıkıla hakan beycim 3 tane elektrikçi aradım masrafı neyse fazla fazla vereyim anahtara basınca sigorta atıyor dedim kimse gelmiyor rica etsem bakabilir misin dedi. Başka bir arkadaş evime 400m uzakta saat 21 Hakancım kız banyoda kaldı elektrik gitti sorun sadece bizim dairede elektrikçi bulamadım ne olur yardım et dedi. Bizim memlekette durum bu maalesef
 
Son düzenleme:
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Bu konu için uzaktan çözümü zor .
Tek tavsiye AC tipi haricinde kakr takılması .
Bu kakr takılması çözüm olurmu ? bilinmez
 
Son düzenleme:
Bir hayaller birde gerçekler var. Gerçekler @Battalgazi54 in söylediği gibi. Siemenste evinizde çamaşır makinesi türü cihazlar varsa F tipi röle kullanın diye tavsiyede bulunmuş. Bu gerçek ülkemiz şartlarında hayalden öteye geçemiyor maalesef. Hele hele kirada oturup kaçak akım rölesi ile başı dertte olanlar için hayalden bile öte. Benim tavsiyem AC tipi röle kullanıp sorun yaşayanların öncelikle bilindik markaların en azından A tipi rölelerine geçiş yapması şeklinde. A tipi röleler hem fiyat olarak ulaşılabilir düzeylerde hemde bulanabilirliği F tipine göre daha yüksek. 4 kutuplu AC rölesi olup sorun yaşayanların panolarında yer varsa 3 adet 2 kutuplu A tipi röleye geçmesi naçizane tavsiyem olur.​


1690950326632.png
 
kalabalıkta eşeğin kuyruğunu kesmeye kalkıyoruz ve bi turlü doğru yerden kesemiyoruz. yardımcı olalım derken çözümsüzlüğe neden oluyoruz. ortak bi tavır geliştirmemiz gerekiyor ama nasıl beceririz hiç bilmiyorum.

Kaçak akım ve nötr toprak gerilimi ile ilgili
sorulara :
1 - İyi bir elektrikçi bulun,
2- Bu forum,bu iki konuda aranılan her
sorunun cevabının bulunabileceği forum-
dur,cevaplardan hangisi işinize geliyorsa
seç beğen al,
diye cevap yazılmadığı sürece,çek ustam
çeeek olarak uzar gider.
 
Herkese teşekkür ederim. En azından dolandırılmama engel olacak bilgiler edindim. F tipi röle bulmam çok zor gibi A tipi bir röle arayacağım. Ayrıca buzdolabı kontrol için servis çağırıcam tabi servis inşallah bundan değil diyip kestirip atmaz. A tip rölelerde de sanırım 40A olanlardan almam gerekiyor. Bakalım hayırlısı olsun evden ayrılmaya korkar olduk ustalar resmen işler yogun böyle basit işlere kimse bakmaz falan diyip duruyorlar. Ne diyeyim inşallah bir gün bu basit işlere muhtaç kalmazlar.
 
kalabalıkta eşeğin kuyruğunu kesmeye kalkıyoruz ve bi turlü doğru yerden kesemiyoruz. yardımcı olalım derken çözümsüzlüğe neden oluyoruz. ortak bi tavır geliştirmemiz gerekiyor ama nasıl beceririz hiç bilmiyorum.
Neredeyse bütün ihtimaller yazılmış, uzaktan bundan fazlasını yapmak mümkün değil ki.
 
Yani şuan masraflarını karşılayıp dışardan elektrikçi getirmeyi bile düşünür oldum. İstanbul İzmit Düzce. Burdakiler hepsi aynı kafa sigorta tak geç ne gerek var röleyi değiştiriyorsun
 
arızanıza bi elektrikçi baktı mı?
2 kere ev sahibi gönderdi ikiside bunda sorun yok atmıyor dediler. Hatta bunun atması iyi filan dediler :). Düzgün bir elektrikçi bulmam lazım ama malesef bulamadım. Varsa bir öneriniz kapım açık fiyat v.s çok farketmez yeterki düzgünce kontrol etsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,383
Mesajlar
917,155
Kullanıcılar
450,266
Son üye
Ggungorur

Yeni konular

Geri
Üst