Kaçak akım rölesi

umuthakat

Üye
Katılım
10 Eki 2012
Mesajlar
5
Puanları
1
Konum
kütahya
Merhaba arkadaşlar iyi çalışmalar; bir sorum olacaktı 6 tane lamba linyem var her linyede ortalama 10 tane lamba bağlı 250 W arızam ise lamba devrelerinden bir tanesi kaçak akım rölesini attırıyor kaldırdıktan sonra belli bir süre sonra attırıyor. bu lamba devresini nasıl bulabilirim yardımcı olurmusunuz. İyi çalışmalar.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
yönetmeliğe baktın mı
7 priz
9 lamba
max rakamlar bunlar diye anımsıyorum

arızalı kısmı bulmaya gelince harici bi hat çekersin ve sırayla paypass edersin. atma işlemi hangisinde bulunuyorsa onu paypass ettiğinizde sisteminiz atmayacaktır.
 
Yapman gereken bütün anahtarları kapat sora duyları kontrol et faz veya nötr buatta topraklamaya, duylarda tavanın betan ve sıvaya teması varmı onuda kontrol ettikten sonra tek tek lambaları yakıp belke.
Ölçü aletiylede kontrol edebilirsin. Tüm linyelerin faz ve nötrleri kaçak akım rölesinin üzerinden beslanmelidir.
 
Bir linye ye 10 lambada çok fazla elektrikçilik mi yapıyorsunuz ceryancılık mı?
 
Kalkıbta 10 lamba dediyse bildiğin flamalı ampul olmaya bilir 50 led lambalı ampuller var 7.5 w 150 w ışık veriyor tutki 20 lamba bağladı O TEORİ eski tesisatları için olabilir teknoloji ile birlikte kendinizi geliştirin hemen kendini üstün görüp başkalarınla alaycı konuşmam hoş değil ...
 
Bir linye ye 10 lambada çok fazla elektrikçilik mi yapıyorsunuz ceryancılık mı?
Kalkıbta 10 lamba dediyse bildiğin flamalı ampul olmaya bilir 50 led lambalı ampuller var 7.5 w 150 w ışık veriyor tutki 20 lamba bağladı O TEORİ eski tesisatları için olabilir teknoloji ile birlikte kendinizi geliştirin hemen kendini üstün görüp başkalarınla alaycı konuşman hoş değil ...
 
Ersin senin asıl mesleyin nedir doğrusu çok merak ettim. Sen o arkadaşın Avukatımısın yoksa karnın mı ağırıyor? Senin sorunun ne? Kimse kimseyi ne küçümser nede alaycı konuşur. Burda o arkadaş ne yazmışsa ona istinaden cevap verilmiştir. YARASI OLAN GOCUNUR. Senin derdin ne bilmem. Senin teknolojiden haberin varda yönetmeliklerden niye haberin yok. Anlaşılan teknolojiye sığınan ceryancılardansın gb. Ortamı germekten ne anlıyorsunuz?
 
250w armatürden bahsediliyor 5-10w ledlerle ne alakası var. Yönetmelikler açık ve nettir 1 aydınlatma linyesine en fazla 9 aydınlatma sortisi bağlanabilir. Led gibi küçük güçlü armatürler söz konusu olduğunda yönetmelikler güncellenmesi gerekir mi diye sorarsak bunun cevabı evettir ancak sorulan sorunun bu konuyla bir alakası yoktur.
Arıza-Bakım açısından da problemdir örnekte olduğu gibi bir armatürde arıza oldumu arıza nerde diye dönüp durursunuz. Arızayı nasıl bulacaksınız armatür giriş klemenslerinden söküp önce linye sağlam mı ona bakacaksınız sonra tek tek armatür klemenslerini bağlayıp deneyeceksiniz. Olması gerektiği gibi 2 linye çekmiş olsaydınız arızayı daha kolay bulacaktınız.
Diğer ihtimal 2500w balastlı armatür ilk ateşleme esnasında sigorta koruma devreye giriyor.(Sigorta korumalı kaçak akım rölesi kullanıyorsanız.)
Diğer ihtimal elektronik balastlı sistemlerde Sİ tip kaçak akım rölesi kullanılması gerekir problem bu olabilir.
Ancak hata zaten 9 adetten fazla armatür kullanılarak baştan yapılmış !
 
Son düzenleme:
Yapacagin sey ilk olarak kakr rolesini attiran linye hangisi onu tespit etmek..linye sigortalarini sirasiyla kapatarak gozlemle.toprak ve notr iletkenlerini de ayirmayi unutma tabi..hangi linye roleyi attiriyorsa o linye uzerindeki armaturleri sirasiyla kontrol et.
 
Arkadaşlar ilginize teşekkür ederim gerginliğe gerek yok. Ben sorumun başında yaklaşık 10 tane var dedim ille 10 tane var demedim ben havalimanındayım yüksek olmasından dolayı her lambanın klemensini ayırıp bulmaktansa pano üzerinden yapmak istedim Hemen kaçak akım atsa onu bulurum fakat kaçak akım rölesi hemen atmıyor zaten belli bir süre sonra atıyor bazen atmıyor. 40A kaçak akım rölesi var; 10A 6 adet sigorta var, onlara bağlı 6 adette impuls rölesi var. köprü atarak bulabilirmiyiz köprüyü nasıl atıyoruz kaçak akım rölesi ile sigorta arasında; İlginize teşekkür ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,400
Mesajlar
917,276
Kullanıcılar
450,293
Son üye
dersdersders

Yeni konular

Geri
Üst