kacak akım koruması

cedric1990

Üye
Katılım
31 Ağu 2010
Mesajlar
206
Puanları
1
merhaba arkadaslar bır makıne uzerınde kacak akım koruması yapmak ıstıyorum .sistemde siemens marka tiroyit röle ,tiroyit akım trafosu ,actırma bobını mevcut.makine uzerınde olusacak en ufak kacak akımda konpagın atması gereklı.bununla ılgılı baglantı semasına ve tıroyit rolenın ayarlarına ıhtıyacım var.cevaplarınız ıcın sımdıden tesekkur ederım .!
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
her marka kaçak akım var 100 amper ekadar istersen troid var onuda takabilirsin baglantı şeması üstünde var zatenşekil
 
baglantı sekıllerı her marka rolenın uzerınde mevcuttur baslantı seklı faz ve notr roleye verılır aynı fazdan rolenın com ucuna no dan actırma bobınıne actırma bobının dıger ucu notre gelır troıd akım trafosunun s1 ve s2 baglantısına roleden ıkı kablo gıder boylece troıd akım trafosu kacak akımı hısseder ve roleye sınyalını verır rolede kac mA kacak oldunu ıstenılen sınırı astıgında kontak degıstırerek actırma bobınını enerjıler bobının enerjılenmesıyle kompak trıp konumuna gecer aynı zamanda actırma bobınının ıcınde kopak trıbe dustugunde bobının enerjısını kesecek kendı kontagıda vardır trıbe dusesr dsmez bobın enerjıde kalıp yanmaması ıcın kendı enerjısını bu kontaktan keser
 
ugur usta dedıklerını aynı sekılde uygulamıstım ama bı sonuca varamadım.acaba dedım baglantı yada troid rölenın ayarlarında mı sorun var ama oda degıl.
 
ugur usta dedıklerını aynı sekılde uygulamıstım ama bı sonuca varamadım.acaba dedım baglantı yada troid rölenın ayarlarında mı sorun var ama oda degıl.

Uyguladım sonuca varamadım derken neyi kastediyorsunuz? Devreye alır almaz trip'e mi düşüyor? nötr-toprak kısadevresi yaptığınız halde açmıyor mu? sorun nedir?
 
SN.scorpion eyes kısa devre yaptıgımda konpagı trıp moduna dusuremedım hatalı kacak akımı algılatamadım bır turlu troid röleye.
 
SN.scorpion eyes kısa devre yaptıgımda konpagı trıp moduna dusuremedım hatalı kacak akımı algılatamadım bır turlu troid röleye.

Problemin nerede olduğunu incelemek gerekir öncelikle açtırma bobinine direk 220V verip(kısa süre) trip pozisyonuna düşüp düşmediği kontrol edilmelidir. 3faz ve nötr iletkeninin toroid'den geçirildiğine emin olunuz,devreye yük alınız. Bağlantı Uğur ustanın bahsettiği gibi basit, hata yapmış olma ihtimaliniz bence düşük. Toroid'de,rölede veya açtırma bobininde problem olabilir.
 
Son düzenleme:
bu tarz olaylarda genellıkle notrun troıd akım trafosundan gecırılmemesınden kaynaklanır bırde sıstemi notr toprak hatlarını bosaltarak yanı kompagın cıkısını söküp once sorunun bu devredemı yoksa makınadakı kacak yuzunden oldunumu anlamak gerekır
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,458
Mesajlar
917,744
Kullanıcılar
450,400
Son üye
ufuki

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst