Kacak akim rolesi kaldirinca tekrar atiyor

enes12341

Üye
Katılım
21 Nis 2024
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
25
Merhaba, anladigim kadariyla bugün kahve makinesindeki kahvenin tasmasiyla bugun kacak akim koruma rolem atti. Kaldirmaya gittigimde, kaldirdim ancak biraktigimda tekrar asagiya dusuyordu, bunun uzerine prizlerdeki tum aletleri cikardim, buzdolabi, camasir makinesi, elektrikli sofben, elektrikli ocak, aspirator vs... Ancak tekrar kaldirmaya calistigimda bir degisiklik olmadigini gordum. Ayeica yanda bulunan sigortalari indirip denedigimde de hicbir degisiklik olmuyor. Evi 1 hafta once tuttum, kiralik, boyle bir sorun yoktu. Ev sahibine ulasamadim, bu gece elektriksiz kaldik gozukuyor, bir elektrikciyle telefonda gorustum ancak kar bozulmustur degistirmek gerekir iscilikle 2000 lira fiyat verdi? Yorumlariniz nedir, yapabilecegim bir sey var mi? Kar bozulmus mudur gercekten ve masrafi kiraciya mi ev sahibine mi aittir?
IMG-20240421-WA0000.jpeg
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Ana sigortayı kapatıp K.A.R.'ı açın sonra ana sigortayı açıp deneyin. Tutmuyorsa arızalanmış olabilir. Bu tür masraflar ev sahibine aittir. Ev sahibine haber verin. Bildiği bir ustası olabilir. Evdeki sigortalar da kapalı olsun. KAR tutarsa evdeki sigortaları tek tek kaldırın.
 
Ana sigortayı kapatıp K.A.R.'ı açın sonra ana sigortayı açıp deneyin. Tutmuyorsa arızalanmış olabilir. Bu tür masraflar ev sahibine aittir. Ev sahibine haber verin. Bildiği bir ustası olabilir. Evdeki sigortalar da kapalı olsun. KAR tutarsa evdeki sigortaları tek tek kaldırın.
Merhaba yorumunuz için teşekkür ederim. Ana sigortayı kapatıp denedik ancak karda bir değişiklik olmadı. Yarın ev sahibiyle görüşüp halletmeye çalışacağım sanırım.
 
Ana sigorta kapalıyken veya daire sigortaları kapalıyken tutmuyorsa arızalanmıştır. Yine de bağlantıların kontrol edilmesi ve sıkılması lazım. Sonuç alınamıyorsa değişim.
 
benimde başıma aynı şey geldi, tüm fişleri söktüm, kaçak akımı açtım sonra teker teker kaldırdım. bir tane priz boş olduğu halde kaçak atıyordu. ben de onu kapatıp işime devam ettim. bir de böyle deneyin.
 
Merhaba kacak akim bozuk degilse kahve makinesini veya mutfakta su isiticini takildigi prizileri sökün prizde korozyon veya nemlenme var mi bakin. Genelde arizaya gidince basima geliyor kaynama sirasinda buhar prizin icerisine giriyor.
 
fırının fişi takılı çek fırını fişini çek yada bekle kurusun
 
Merhaba, anladigim kadariyla bugün kahve makinesindeki kahvenin tasmasiyla bugun kacak akim koruma rolem atti.
Kaldirmaya gittigimde, kaldirdim ancak biraktigimda tekrar asagiya dusuyordu, bunun uzerine prizlerdeki tum aletleri cikardim, buzdolabi, camasir makinesi, elektrikli sofben, elektrikli ocak, aspirator vs...

Ancak tekrar kaldirmaya calistigimda bir degisiklik olmadigini gordum.

Ayeica yanda bulunan sigortalari indirip denedigimde de hicbir degisiklik olmuyor.

Evi 1 hafta once tuttum, kiralik, boyle bir sorun yoktu.

Ev sahibine ulasamadim, bu gece elektriksiz kaldik gozukuyor, bir elektrikciyle telefonda gorustum ancak kar bozulmustur degistirmek gerekir iscilikle 2000 lira fiyat verdi?
Yorumlariniz nedir, yapabilecegim bir sey var mi? Kar bozulmus mudur gercekten ve masrafi kiraciya mi ev sahibine mi aittir?

Ekli dosyayı görüntüle 107051
Merhaba yorumunuz için teşekkür ederim.
Ana sigortayı kapatıp denedik ancak karda bir değişiklik olmadı.
Yarın ev sahibiyle görüşüp halletmeye çalışacağım sanırım.

Geçmiş olsun .
Yazılarınızdan yarı anladım yarı anlamadın .
Bazı testler yapmışsınız .

kahve makinesindeki kahvenin tasmasiyla bugun kacak akim koruma rolem atti.
Kahve makinası taşması ile atan kaçak akım rölesi ise kahve makinanızın arızasından olur .
Kahve makinanızın prizden fişi çektiğinizde kaçak akım röleniz atmaz .
Biraz tutarsızlık hissetim .
Sadece kaçak akım rölesimi attı ?

Kaçak akım rölesi sonrası tüm siğortaları kapatıp kaçak akım rölesi attı ise nötrdedir .
Siğorta tekli ise sadece fazı kapatır açar . ( enerjiyi keser )

Elektrik işinden anlıyormusuz ?
Ana sigortayı kapatıp denedik ancak karda bir değişiklik olmadı.
Tutarsızlık
Ana siğorta nedir ? görebilirmiyiz .

En kolay bulunan kaçak akım rölesi atması bulunan arıza tipidir .
Yapılan testler ve bilğilerle bu şartlarda bulmak zor .
Prizde sorun olabilir

Kolay Gelsin Sağlıcakla...

siğortalar.png


 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,250
Mesajlar
916,188
Kullanıcılar
450,063
Son üye
denizdeniiiz

Yeni konular

Geri
Üst