Kamera İle Yaka Kartı Okuma

Bir haberde istiklal caddesinde bulunan bir kameranın sürekli gelip geçenlere yüz taraması yaptığı aranan kişi ise ekipleri harekete geçirip şahsın alındığı söyleniyordu yüz taraması barkod a göre daha zor değilmi
 
Barkod okumadan daha zordur bence de ama o kadar da zor olmasa gerekir. Ciddi performansa sahip CPU ve görüntü yakalama kartları (frame grabber) ile yapılabilir ki zaten yüzlerce örneği vardır herhalde. Hatta bir kamera grubunda yer alan kameralar ayrı ayrı yönlendirilerek işlevsellikleri yani yakaladığı insan sayısı arttırılabilir.

Barkod okuduktan sonra bakılacak veritabanı ile fotoğraf çektikten sonra bakılacak veritabanı arasında veri uzunluğu bakımından ciddi fark vardır. Bunun nedeni ise bir fotoğrafın veri boyutunun bir barkodunkine göre çok daha büyük olmasıdır.

Bunlar benim düşüncelerimdir.

Saygılarımla,
 
merhaba
uygulama olarak anlattığın sistemde birşey hiç denemedim ancak açık alanda ve ofisde buna benzer uygulamalar denedim. açık alanda 10-30m uzaktaği görüntüyü yaklaştırarak (kayıtlı görüntü) görüntü içerisinden araç plakası okuya biliyoruz. bu sadece ve sadece megapixel kamera ile mümkün.

lens veya speed dome kamera ile tek bir noktaya odaklanmanız ve okunacak yaka kartının tam olarak odaklanan noktadan geçmesi gerekmektedir.

megapixel kamera ise geniş olarak baktığınız alan içerisinden istediğiniz noktayı yakınlaştırarak istediğiniz görüntüyü alabilirsiniz.
örnek olarak 10-30 metre uzaklığa geniş olarak 4mm lensle bakarkan görüntüyü yaklaştırarak ekranda plakayı göre bilirsiniz üzerindeki mühre kadar.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
kardeşim kameran samsung olur,lens ya 5-50 yada 6-60 olur mobesede plaka okumada kullanılanlardan...
 
kardes sakın bu yaka kartı aktif proxy olmasın.ogs sisteminde oldugu gibi.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,403
Mesajlar
917,309
Kullanıcılar
450,300
Son üye
objektifyorumcuofficial

Yeni konular

Geri
Üst