Kapasitif Ceza Sorunu

brkbysl

Üye
Katılım
5 Ara 2010
Mesajlar
94
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar, merkezi kompanzasyon sisteminde kurulu olan fabrikamızda normal çalışma şartlarında hiç bir türlü ceza uygulaması yaşamıyoruz. Fakat fabrikamızın mevsimlik çalışmasından dolayı kapalı bulunduğu aylarda kapasitif cezaya giriyoruz. Buna ne tür bir uygulama yaparsak bu cezadan kurtulabiliriz. Değerli görüş ve önerileriniz bekliyorum.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
sistemde sabit kondansatör olmalı. eğer trafo yoksa sabit kondansatörü devre dışı bırakın. eğer trafo varsa kondansatör gücü yüksek, trafoya uygun seçilmeli gerekir.
 
1-Trafonuzun gücü nedir?
2-Cezanın gerçekleştiği aylardaki tüketimler nelerdir.?
 
Sözleşme gücümüz 30kW üstü yani %20 ve %15 lerden ceza yiyoruz.
Cezanın gerkçekleştiği aylar ocak ayında aktif tüketim 157.197.180 kWh , şubat ayında ise aktif tüketim 33.212.460 kWh 'dir. Ocak ayında 1 fabrika açıktı diğeri kapalıydı. Ona rağmen ceza yemişiz.
 
Tüketim azalınca yüksek elektrik tüketimine göre ayarlanan kompanzasyon akım trafolarından dolayı endüktif reaktif güçte yetersiz gelebilir veya kondansatörleriniz yüksek elektrik tüketimine göre seçildiği için yine kapasitif yazabilir.Ayrıca sabit kondansatör varsa sistemde kapasitif ceza yersiniz.Bütün bu nedenlerden dolayı tüketim oranlarınız planlı bir şekilde azalıp artacağı zaman kompanzasyon unuzun ayarlanması gereklidir.
 
Sabit kondansatör bulunmamaktadır. 12 kademeli reaktif güç kontrol rölesi bulunmaktadır. Bunun takibini yapmadım ama herhangi bir enerji tüketimi olmadığında kondansatörlerde devrede değil ise ve devrede olmadığı halde kapasitif oranı yükseliyorsa ne yapmalıyım ?
 
monofaze gruplarınız var mı. en düşük trifaze kondansatör kaç kVAr ?
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,396
Mesajlar
917,235
Kullanıcılar
450,282
Son üye
emrekrtd11

Yeni konular

Geri
Üst