Klima montajında borulama (bakır boru ve alüminyum boru kullanılması)

Klima montajında bakır boru mu tercih edersiniz ? Alüminyum boru mu?

  • Evet alüminyum boru tercih ederim.

    Oy: 4 26.7%
  • Evet bakır boru tercih ederim.

    Oy: 11 73.3%

  • Kullanılan toplam oy
    15
sayın ustalarım herkese merhaba ... öncelikle klima borularından bahseyim 5 metre aleminyum set 1\2-1\4 40 tl... 5 metre bakır boru 1\2-1\4 + izolasyon + rekorlar 50-55 tl...aleminyum kullanıldıgı zaman 10-15 tl karı oluyor + zaman dan kazancınız oluyor ve kullanımı kolay pratik...ama bir kaç defa ekyerlerinden kaçak problemi yaşadıgım için artık kullanmıyorum ama şu an üretilen ucuz klimaların evaplarında bile aleminyum olana rastladım yani biz istesekte istemesekte ana sanayiciler ne üretiliyorsa onu kullanmak mecburiyetinde kalıyoruz zamanla ....10 yıl önce kullandıgımız r12 yi bulabilen yada kullanan varmı...ayrıca dolap evaplarına gelince ev tipi dolaplarda eski tek kapılı ,çift kapılı yada no frost hepsinin evapı aleminyum , kondanseri demir yüzeyi bakır alaşım ...vitrin dolap yada sanayi tipi dolaplarda hem evap hem kondanser bakır...herkese saygılar....
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.

Forum istatistikleri

Konular
128,252
Mesajlar
916,209
Kullanıcılar
450,067
Son üye
ERENLER04

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst