Kombi Vitopend 100, Sıcak suyu kullandıktan sonra pompa bir daha durmuyor

Geçmiş olsun.

Bu sorun sıcak su konumundaki gibi kaloriferde de ( petekler çalışır ) halde sürkülasyon pompası devamlı çalışması durumu varmı ?

Bende vitopent 200 kombi var .
Aynı durum başıma geldi.
Kombide sorun olmuştu servis geldi düzelti sonra yazın sıcak su konumunda devamlı sürkülasyon pompasının çalıştığını fark ettim .

Vitopent 200 servis kitapçığını açtım sürkülasyon pompasının devamlı çalışma kodu girilmiş kodunu değiştirdim düzeldi.
Servis yanlış kod girmiş.

Benim düşüncem
Servis ayarlarından yazılımın kodu varsa kombi yazılımı kodu değiştirilerek düzeltilecek.. ( sürkülasyon pompası devamlı devrede veya sürkülasyon pompası normal fabrika ayarı gibi )

Testinize göre yol çizmek.
Kombi kabloları sorunu olabilir.
Ana kart röle arızalanmiş olabilir.
Yada yazılım sorunu.
Petekte (Kış modunda) hiç bir problem yok, sadece sıcak suda oluyor.
Bu kombide çok fazla bir ayar yok. eski tip bir kombi olduğu için bir kod girme kısmı yok. anakart röle arızası olsa diye düşünüyorum petkte de aynı problem oluşması gerekir (bence)
Sirkülasyon pompası kapasitör değeri düşmüş ise pompa düşük devirde sürekli çalışır. 3 Uf değerindedir ve sirkülasyon pompası üzerinde bulunan siyah kutu içerisindedir.Ntc sensörü ölçümde sağlam gözükebilir;Lakin ucu kireç tutmuş veya çatlamış olabilir.
Velhasılı kelam öncelikle ntc sensörünü değiştiriniz.

Ekli dosyayı görüntüle 102260NTC degeri 11 olarak veriyor ölçü aleti , çakmak ile test yaptım bir sıkıntı çıkmadı, sökmüşken yeni bir ntc takmıştım zaten. bakmadıgım tek şey kapasitör ve kart kaldı diye düşünüyorum.
Kombi kartı üzerine hafifçe vurarak duracak mı? bakın, belki kart üzerindeki röle takılı kalıyordur.
Kontrol edecegim kartta görsel bir sıkıntı göremedim , röle takılması kış modunda da olması gerekir diye düşünüyorum , kış konumundaki testlerde hiç bir problem oluşmuyor , peteklere ısıtımaya başlıyor silkilasyon pompası duruyor. sadece yaz modunda bu problem çıkıyor.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,766
Kullanıcılar
449,978
Son üye
food_eng_1952

Yeni konular

Geri
Üst