Komponent takibi program

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan TA3UIS
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

TA3UIS

Katılımcı Üye
Mysql 8, ve PHP 8 gereklidir.
Bilgisayarınıza kurup kullanılabilir ya da hostinginize kurabilirsiniz. Doğacak aksaklıklardan sorumlu değilim.
Not: Bu program hobi amaçlı kullanım için tarafımca yapılmıştır.

Eksiklikler hatalar olabilir, belirtirseniz düzeltmeye çalışırım vakit bulursam.

İki versiyon var.
Neden 2 versiyon var derseniz, 2. versiyon üzerinde giderken DataTables eklentisi ile yaşadığım yavaşlıklar yüzünden 1. versiyon olan kendi versiyonu geliştirmeye karar verdim.
Hangisini isterseniz onu kullanın. Ben 1. versiyonu kullanıyorum.

1. versiyonu tamamen kendim yazdım. Bu versiyonda satır içi düzenleme mevcut, seçim yapılır yapılmaz ya da düzenleme modundan mouse ayrılır ayrılmaz güncelleniyor, ayrıca butona basarak ta modal penceresi ile de güncelleme var.

1.webp2.webp3.webp

Detay penceresi.
4.webp

2. versiyon tabloları DataTables eklentisi ile tabloları oluşturuyor ama bir çok değişiklik yapmak gerekiyordu veritabanı ile çalışması için, yani sadece tablo biçimlendirmek için.
5.webp

İlgili Dosyalar:
Komponent-1 dosyası 1.Versiyon.
Komponent-2 dosyası 2.versiyondur.

İşinize yaraması dileğiyle.

Giriş ekranındaki kullanıcı bilgileri:
eposta: [email protected]
parola: 1
Giriş yaptıktan sonra parolanızı değiştirebilirsiniz.

Komponent-1.zip dosyası için Düzeltme 1:
Arama fonksiyonunda iyileştirme sağlayan komponent-listele.zip dosyasını ekliyorum:
Komponent-1.zip dosyası içindeki komponent-listele.php dosyası ile değiştirmeniz yeterli.

Belirtmeyi unutmuşum:
Herhangi bir sebeple parolanızı unuttuysanız ve giriş yapamıyorsanız parola-sifirla.php dosyasındaki aşağıdaki kod yapısını bularak ilgili yerlerde değişiklik yaparak kayıtlı e-posta adresinize parola sıfırlaması için gerekli bir form gönderilecektir. Gelen linke tıklayarak yeni parolanızı oluşturabilirsiniz.

PHP:
// PHPMailer ile e-posta gönderiyoruz
        try {
            $mail->isSMTP();
            $mail->Host = 'SMTP ADRESİNİZ';  // SMTP sunucu adresini yazın.
            $mail->SMTPAuth = true;
            $mail->Username = 'E-POSTA ADRESİNİZ';  // SMTP kullanıcı adı
            $mail->Password = 'EPOSTA ŞİFRENİZ';  // SMTP şifresi
            $mail->SMTPSecure = PHPMailer::ENCRYPTION_STARTTLS;
            $mail->Port = 587;

$mail->setFrom('E-POSTA ADRESİNİZ', 'Web Sitesi Adı');
            $mail->addAddress($eposta);

$mail->isHTML(true);
            $mail->Subject = 'Parola Sıfırlama Talebi';
            $mail->Body = "Parola sıfırlama işlemini başlatmak için aşağıdaki linki tıklayın:<br><a href='http://localhost/komponent/parola-sifirla-islem.php?token=$token'>Parola Sıfırlama Linki</a>";

$mail->Body kısmı:

PHP kurulumunuz localhost/komponent şeklindeyse aşağıdaki kod yapısını değiştirmeyin.
PHP:
 $mail->Body = "Parola sıfırlama işlemini başlatmak için aşağıdaki linki tıklayın:<br><a href='http://localhost/komponent/parola-sifirla-islem.php?token=$token'>Parola Sıfırlama Linki</a>";

PHP kurulumunuz web hosting sitenizde komponent klasörü içindeyse örnek:
PHP:
 $mail->Body = "Parola sıfırlama işlemini başlatmak için aşağıdaki linki tıklayın:<br><a href='http://websitem.com/komponent/parola-sifirla-islem.php?token=$token'>Parola Sıfırlama Linki</a>";
6.webp7.webp

Sütunları sağa sola taşımak için ilgili sütunu tutup 2sn basılı olarak bekleyin ve sağa sola taşıyın.
8.webp

9.webp

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Bir komponente birden fazla DataSheet ilişkilendirilebiliyor

1759520995617.webp

Komponent Listeleme sayfası kodlarından bir görüntü.

1759521345437.webp

Sadece bir sayfa için 1900 satır kod yazmışım.:mad:
Uzun zaman önce bu işleri bırakmıştım, sonra bu komponent takip programını yaptım.
Çok şeyi unutmuşum.

1759521434429.webp

Forum istatistikleri

Konular
133,403
Kullanıcılar
459,328
Son üye
uur10

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri