Kontaktor kontak bakımı hakkında soru

mapai

Üye
Katılım
6 Eki 2008
Mesajlar
194
Puanları
1
Yaş
39
Merhabalar,

Siemens 3 tf 52-54 gibi kontaktorlerin kontaklari kontak max. akimi altinda surekli calımak zorunda kalıyor.Bu da haliyle kontaktorlerde ark meydana getiriyor ve kontak ömru çok azaliyor.(her hafta bakımla 2 ay)
Kontak korozyon pastası kullanmak bu ark asınmasını azaltırmı? yada bildigiz bi yöntem varmı.

Kolay gelsin arkadaslar.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Merhaba , sizin kullanmış olduğunuz pasta yada kontak temizleyici gibi ürünler bünyesinde solvent içerikli madde olduğu için hepsi aynı yola çıkar bir etki yapmaz !. Ayrıca Pasta gibi boşuna maddi yönden işletmeyi ekstra bir zarara sokmaya gerek yoktur.Bunun yerine belirlenmiş ay periyotlarına göre Bakım programı yaparak ömrü kısalmış yada korozyona uğramış,şerare sonucu oksitlenmiş yada ark yapan kontakları değiştirmenizi şiddetle tavsiye ederim...
Saygılarımla.
 
Sürekli masraf mı? yalnız bir kez masraf mı? tercihiniz birincisi ise kontak değiştirmeye devam edin, tercihiniz ikincisi ise daha yüksek amperajda kontaktör kullanınız.
 
Kontak değiştirmeyi önermiyorum. Yüksek akımla çalışmalarda kontak haricinde mekanik olarak yıpranma oluyor.Isıdan kontak ark söndürme odası özelliğini yitiriyor.Sabit ve hareketli kontak tutucu yanıyor. Bide AC DC akımdamı kullanıyorsun. Bakır kontaklı olduklarından DC uygun değiller. Anma akımının yarısında bile ark yapıyor. Dc de gümüş kontaklı kullanılması önerilir. Büyük kontaktör kullan.
 
Bu sorunun farkına daha yeni mi vardınız? Hayır ! bunu şu yüzden soruyorum. Biz yıllardır kontaktör testleri yapıyoruz. Belki Siemens kullanıcıları bana kızacaklar ama bu testlerde hep sınıfta kaldı. Zaten son zamanlarda ürünleri de iyiden iyiye laçkalaştı. Bize sorarsan LG LS marka kontaktörler en dayanıklı olanları. Bir tane alıp dene bence. Ne kaybedersin? Ha ! ben annemin margarinini kullanmaktan vazgeçmem diyorsan biraz daha fazla para verip arkadaşların da dediği gibi daha güçlü kontaktör alacaksın. Bu arada LG ile herhangi bir bağlantımızın da olmadığını söylemek isterim.
 
Son düzenleme:
Kompanzasyon sisteminde kullanılan kontaktörlerde olduğu gibi AC veya DC ark söndürme devresi yapabilirsin.Bu şekilde kontak ömrünü artırabilirsin.
 
motorların çok büyük değilse frekans kontrol kullanarak kontaktör derdinden kurtulabilirsin veya soft startter kullan
 

Forum istatistikleri

Konular
128,252
Mesajlar
916,209
Kullanıcılar
450,067
Son üye
ERENLER04

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst