manyetik alan

arkadaşlar benim manyetik alanlar üzerine yoğunlaşmak istiyorum.Bence bu farklı bir dünya...
bu konu hakkında makaleler araştırıyorum eger siz de meraklıysanız burdan paylaşıp tartışalım..
 
Oooooh, hocam sen iyi geldin. Şu metal dedektörlerinin GPR modelleri varya, işte onlar benim kaşıntım. Yeraltında 3D görünütleme. hangi madde ne kadar akı geçirir, kendi yansısını oluşturur mu? bulanıklıktan çıkış nasıl olur? ayrımda ölçüm kafaları teknikleri felan bi ton döküman aramıştım. 3 eksenli anten kafa ile gelen yansının vektörel çıkışının incelenmesi, açılı doğrultu alınarak kademeden çıkışı felan kafayı yedirtmişti. Tabi amatör olunca işler zor oluyor. Çok çalışmam lazım çoook. Sen ne üzerine çalışıyorsun? Açıl, dökül bi bakalım. Kaşıntılı yerimizi azdırdın bak :)
 
Çok teşekkürler öncelikle ilgilendiğin için arkadaşım ; makinanın driver control technique 'in unidirve sp modeli ve yaklaşık 225 kW'lık bişey! Aslında ben yük hücrelerinin altına yani makinaları görmiyecekleri şekilde saç levhalar kaydum hatta yük hücrelerini alimunyum folyo ile sarmayı da denedim ama bir tepki alamıyorum!
 
ben şu anda mühendislik öğrencisiyim fakat vaktim oldukça manyetik alanların insan üzerindeki etkilerine bakıyorum...Manyetik alanlar dersimiz var o derste çoğu şey açıklık kazanıyor.Fakat benim isteğim herkesin bişeyler ögrenmesi forumu cok seviyorum tabi buradaki arkadaşları da..gerekirse manyetik alan için farklı bir başlık atıp inceleyebiliriz.
 
@osmenim
Hocam 225kW baya büyük bi değer. Levha kalınlığı baya büyük olmalı yada kurşun kaplanmalı. Folyo bu iş için zor.

@alican_krc
Hocam MR tekniği gibi konular mı yoksa hücre bozunması, kimyasal tepkimelere etki gibi konular mı?

Farklı frekenslarda endüksiyon fırınları farklı yapılara farklı tepkiler verir. Düşük frekanslarda manyetik katılara, yüksek frekanslarda moleküler yapılara etki eder gibi konular mı?

Yoksa pasif kimyasal tepkime rezonanslarının ölçümlenmesi konusu mu? Beyin okuma olayları gibi mi?
 
daha çok trafo yanında çalışan kişilerin etkilenmenlerini araştırıyorum.ayrıca insanın vücudu içinde ayrı bir manyetik alan uyumu var.evt bu kendi içindeki bi düzen ilginç ama gerçek.
 
*****ENERJİ İLETİM HATLARI
Bütün ülkemizi bir ağ gibi saran elektrik iletim hatları ve trafo merkezleri , çevrelerinde EM alanlar oluştururlar. Bu alanlar için kesin eşik değerleri henüz bilinmemekle birlikte yine de bilim adamlarının kabul ettiği eşik değerleri vardır. Bu değerler EA’ lar için 1-10 V/m arası ve MA’ lar için 1 mG tur. Yüksek Gerilim Hatları’ nın (YGH) çevresinde , 50-100 m arasında , insan sağlığına zararlı sayılabilecek eşik değerlerine ulaşılmaktadır. Sokaklardaki alçak gerilim dağıtım hatları için bu uzaklık daha düşüktür. Hattaki tellerin sayısına ve o anki akım miktarına göre bu uzaklık da değişir. Dolayısıyla elektrik hatlarına ve trafo merkezlerine çok yakın oturanlar bunların yaydığı alanlardan etkilenirler. Ne var ki iletim hatlarının ve trafo merkezlerinin yakınlarında yaşayanlarının daha kolay kansere yakalandığı yönünde görüşler var. Birçok bilim adamı EM dalgaların kanser yaptığına inanıyor. Kanserden başka beyin tümörü , baş ağrısı , alzheimer , parkinson , düşük , ölü doğum , intihara yönelme ve daha birçok hastalıkla EM alanların ilişkisi olduğundan şüpheleniliyor. Ancak ne kanserin ne de öteki hastalıkların elektrik hatlarıyla ilişkisi olduğu kanıtlanamıyor.
*****CEP TELEFONLARI
Günümüzün en önemli EM dalga kaynaklarından biri de cep telefonlarıdır. Cep telefonları mikrodalgalarla çalışır. Ülkemizde cep telefonları 450 , 900 ve 1800 MHz frekans bandında çalışmaktadır.
Gazete , dergi ve televizyonlarda cep telefonları hakkında çeşitli haberlere rastlamışsınızdır. Cep telefonlarının öncelikle kanser , beyin tümörü , parkinson , alzheimer , genetik yapının değişimi , vücut ısısının artması , yorgunluk , uykusuzluk , bağışıklık sisteminin zayıflaması , hafıza kaybı , deride yanma hissi gibi hastalıklara yol açtığı söyleniyor.
alıntıdır...
 
arkadaşlar benim manyetik alanlar üzerine yoğunlaşmak istiyorum.Bence bu farklı bir dünya...
bu konu hakkında makaleler araştırıyorum eger siz de meraklıysanız burdan paylaşıp tartışalım..
bende bu konular uzerinde yogunlasmak ıstıyorm ama tek başina olmuyo yardım almak sart
 

Forum istatistikleri

Konular
128,394
Mesajlar
917,213
Kullanıcılar
450,279
Son üye
tesla444

Yeni konular

Geri
Üst