Miknatislanma nasil yok edİlİr

sercan1986

Üye
Katılım
5 Ağu 2008
Mesajlar
29
Puanları
1
Yaş
39
ArkadaŞlar elektromanyetİk tutucu tablasi dc 220v İle beslenİyor ve miknatislanma İle Üzerİndekİ malzemeyİ Çekİyor.fakat enerjİyİ kestİĞİmİzde miknatislanma 7 dk kadar devam edİyor.bunu nasil yok edebİlİrİz bİlgİsİ olan varsa cok acİl yazsin tesekkÜrler.
 
sn.sercan1986

Elektromanyetİk tutucu tablasina uyguladığınız 220Vdc voltajın polaritesini değiştirdiğiniz zaman bırakma işlemini sağlayabilirsiniz.Biraz daha açarsak Elektromanyetİk tutucunun uçlarına (A) ve (B) diyelim (A)ucuna (+) (B) ucunada (-) yı bağladığımız zaman tutucu çalışıcak bırakmasını istediğimiz zamanda yani stopa bastığımızda 3 saniye (A) ucuna (-) (B) ucunada (+) verildiğinde manyetik bırakacaktır .

Çalıştığım fabrikasında hammede şarz vinçlerinde Elektromanyetİk tutucular kullanıyoruz fakat pc de hazır çizili projesi yok isterseniz yarın şemasını konuya ilave edebilirim.

Kolay Gelsin...
 
sn burçin önselikle ilgilendiğiniz için teşekkr ederim tabladan toplam 4 adet uç çıkıyor bunların iki ucu bir yane iki tane ayrı bobin var.sizin dediğiniz yöntemi uyguladım ama sonuç alamadım.tablanın sargıları değiştirilmiş fakat nüve değişmemiş bu sorun yaratabilir mi? yada yüksek ac voltaj versek bi yararı olurmu?
 
sn.sercan1986

Benim kullandığım magnetlerde normalde iki bobinli fakat ben iki bobinide birbirine paralel kullanıyorum eğer kullanmış olduğunuz magnet projesini konuya eklerseniz proje üstünde daha etkili yorumlar yapabileceğimiz kanısındayım.
 
sn burçin dediğiniz gibi ben de paralel bağladım ve köprrü diyot üzerinden ac 22ov verrip doğrulttum.ve sistem önceden de bu yöntemle calısyomuş.ben topraklama yaparak da çözmeye çalıstım fakat olmadı.
 
sn.sercan1986


Dediğim gibi iki bobini paralel bağlarsanız ve kumanda bağlantılarınıda düzgün yaptığınız taktirde sistemin çalışması gerekiyor.Bu tarz devrelerde topraklama pek işe yaramaz ben size yarın sabahtan kumanda devresini çizeyim ve konuda yayınlıyayım bu şekilde bi deneyin isterseniz
 
sn burçin çok iyi olur.çok tesekkür ederim yrn şekli aynen denicem insallah çalısır.
 
sercan1986 ' Alıntı:
ArkadaŞlar elektromanyetİk tutucu tablasi dc 220v İle beslenİyor ve miknatislanma İle Üzerİndekİ malzemeyİ Çekİyor.fakat enerjİyİ kestİĞİmİzde miknatislanma 7 dk kadar devam edİyor.bunu nasil yok edebİlİrİz bİlgİsİ olan varsa cok acİl yazsin tesekkÜrler.

Enerji kesik olduğu halde çekim gücü hala varsa :
Malzemede yüksek oranda kalıcı magnetik güç var ve tabiiki besleme DC demektir :
Ters polarma sadece kutup yönünü değiştirir.(DC besleme halinde)
Tuttuğu malzeme sabit mıknatıs değilse tutmaya devam eder.
Demekki tutucu plate olması gerektiği gibi yumuşak demir(çelik) ve veya silisli saç değildir.
AC beslemede , tepe değer yerine efektif değer uygulandığı için çekim gücü düşecek fakat kalıcı mıknatisiyet denilen şey en az düzeyde olacaktır.

Yüksek tutma gücü için DC beslenir ve bırakma için bir süreliğine AC uygulananırsa pratik sonuçlar alınabilir.
İlla hep DC de kalacağız denirse , bırakma için , çok iyi ayarlanmış ve çok küçük süre ile ters polarma hızlı bırakmaya yeter.
 
sn.sercan1986

Ekte devrenin Caddy'de çizilmiş kumanda ve güç devresi çizimleri mevcut ayrıca çalışmasını görmeniz açısından EKTS programındada çizdim.Bu iki programda pc nizde kurulu değil ise aşşağıda dawnload linkleri mevcut.

Devrenin çalışması:

C1 kontaktörü manyetiği mesleyen trafonun kontaktörü C2 alma kontaktörü C3 ise bırakma kontaktörüdür.DC akımdan kontaktörler yüksek akımlara maruz kalacağından "ALMA" butonuna bastığınız anda ilk önce C2 kontaktörü çekicek arkasından C1 kontaktörü çekecek sebebi az öncede dediğim gibi C2 kontaktörünün yük altında çalışmasını engellemektir "BIRAKMA" butonuna bastığımızdada C1 ve C2 kontaktoru bırakacak bir süre sonra C3 çekip arkasından C1 çekecek D2 zaman rolesinin ayarlandığı zamanda kontaktörler bırakacak.EKTS programında simülasyon için magnet yerine bir adet motor koydum EKTS programındada devrenin çalışmasını görebilirsiniz.Zaman rolelerinin zaman ayarına dikat ediniz.


Gece 24:00 işe gittim sabah çıktım birazdan yatıcam siz devrenin kontrolünü yapın eğer bir sıkıntı olursa akşam üzeri tekrar görüşürüz sabah sabah çok çalıştım yine :)



Kolay Gelsin...
Saygılarımla...

EKTS Programını Buradan İndirebilirsiniz
 

Ekli dosyalar

  • magnet caddy cizim.rar
    137.2 KB · Görüntüleme: 2
sn burçin çok teşekkürler ama ben bu gün devreyi deniyemedim,çünki elektrikler kesikti.yarın deniyip size hemen bildircem çok tesekkürler iyi çalışmalar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,384
Mesajlar
917,161
Kullanıcılar
450,270
Son üye
beratasd

Yeni konular

Geri
Üst