Nikola Tesla Kimdir?

bu teslada bir tane daha lazım tam olarak bu eektronik çağında
 
bu sitede pek mesaj yazan birisi değilim ama söylemeden geçemeyeceğim. tarihin yüzleşemeyeceği haksızlıklara maruz kalmış tek bilim insanıdır Tesla. Bu kadar bitap bir hayatına rağmen bize bu hayatı sunabildiğine göre olanaklar içinde yaşasaydı şu an izlediğimiz bilim kurgu filmlerinde ötesinde bir hayat yaşıyor olurduk. Bir Tesla daha gelmez gelse de bizlere göstermezler neden artık beyin göçü meşhur parlayan yıldızı alıp kullanıyorlar yada söndürüyorlar.

HAARP projesi özellikle ilgimi çekmiştir. O zmnlarda kendi labaratuvarında manhattan ı sallayan bir adamın defter notları FBI ve CIA gibi şubelerin eline düşmüş ve üzerinde 80 yıl geçmiş kim bilir nelere kadir o proje. Üşenmeden 1999 gölcük depremini araştırın. tamda tesadüf o zmn gölcükte denizaltıların kullanılmayacağı israille ortak bi askeri tatbikatın yapıldığı gece 3 te deprem oluyo ve şahitler gökyüzünde beyaz ışık topu görüyor bunları bilmek gerek uyanmak gerek.

Saygı ve sevgiyle kalın...
 
EDİSON TARAFINDAN CESARETİ KIRILDI

Tesla ‘nın aradığı ve şans kolayca eline geçmedi. O zamanlar New York’da,Pearl caddesindeki ilk labaratuarında akkor lambası için Pazar aramakla meşgul olan Edıson’a rastladığı zaman Tesla, gençlik heycanıyla, kendisin bulduğu alternatif akım sisteminin açıklamasını yaptı. Bu düşünceyi derhal ve tamamen kestrip atan o büyük adam, ‘‘sen teori üzerinde vaktini harcıyorsun’’ dedi.

Bir yıl boyunca, uzun boylu , zayıf Yugoslav , bu yabancı ülkede açlıktan korunmak için mücadele etti. Gün geldi, çukur kazarak geçimini sağladı. Fakat birlikte çalışyığı çukur kazıcı, Western Unıon’un ustası’yemek saatlerinde Tesla’nın ilgilendiği yeni elektrik sistemlerinin hayali tariflerini dinleyerek, bu konu üzerinde bir plan yaptı. Tesla’yı A. K. Brown adlı firmanın sahibiyle tanıştırdı. Tesla nın parlak planlarıyla büyülenerek , Brown ve bir ortağı büyük bir atılım yapmaya karar verdiler. Ortaya belirli bir miktarda para koydular ve bu parayla tesla ( şimdiki batı Brodway ) güney beşinci cadde 33-35 No’da bir deney labaratuarı kurdu. Orada Tesla jenaratör, transformatörler,transmisyon( iletim ) hattı,motorlar ve ışıklar gibi tasarladığı sistemlerin tümünün planlarını hazırladı bunlardan usanmadan çalıştı, her detay için planlar silinmez biçimde zihnine kazınmıştı. Hatta iki ve üç fazlı sistemleri de tasarladı. Kazandığı parasını bile labaratuvara harcamış biri belki yaşasaydı daha birçok şeyi bulacaktı çünkü raporlarında Telgraf, Telefon, haber yayını, Borsa görüşmeleri, Deniz-Hava trafiğine yardım, Eğlence ve Müzik yayını, saat ayarı, Resimli Telgraf, Telefoto ve Teleks hizmetleriyle, Tesla’nın sonradan oluşumunu gördüğü radyo sitesi anlatılıyordu
 
Tesla'nın başardığı şeylere devam etmeyi düşünen arkadaşlar var mı acaba bu forumda? :)
Örneğin bedava eletrik üretmek gibi...
 
elektriğin babasına selam olsun büyük adammış
 
iyimiş gerçekten...
 
bende teslanın hayranlarındanım belgradda adına müze ve üniversite var müzesine gitmeyi düünüyorum insalah
 
Filmini indiriyorum daha önce izlemiştim ama kesinlikle tekrar izleyeceğim
 

Forum istatistikleri

Konular
128,331
Mesajlar
916,753
Kullanıcılar
450,173
Son üye
selmantufekci

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst