Otel tesİsati

nihatlek

Üye
Katılım
5 May 2008
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar bir otel tesisatı çizecem muhtemelende işinide ben yapacam. Şartnamelere göre iç tesisatta kullanılması gereken kablo cinsini bilen varsa, bu konuda beni bilgilendirirse sevinirim.

Şimdiden yardımınız içinm teşekkür ederim.
 
nya nyy gibi kablolar kullanırsın. iç tesisat yönetmeliğine göre yaparsan bir sıkıntı çekmezsin bayındırlık özel teknik şartnamesini araştırabilirsin. gerekli tüm açıklamalar vardır. eğer bulamazsan ben sana atarım buradan.
 
24827 sayılı resmi gazetede yayımlanan "Binaların Yangından Korunması Yönetmeliği"ne göre,halojenfree olması lazım
gelen kablolar,26735 sayılı Resmi Gazete'de bahsedilmediği için,kaldırılmış kabul edilmektedir.O nedenle,İç Tesisat yö-
netmeliği geçerlidir.
 
sadece kablo cinsine göre işin bittiğini sanma.uzun yıllar özellikle antalya bodrum gibi turistik yerlerde çok sayıda 5 * oteller bitirmiş biri olarak öncelikle sana sormam gereken şey,otelde kapasite ne, odalarda istenen şeyler,tefrişe göre tesisat yerleşimi yatak başı detayları,koridor detayları,genel mekan detayları kazan dairesi vs. bu konularda bi bilgi verirsen dilimin döndüğünce birikimlerimi paylaşmaktan ve yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.ona göre projelerini çizersin hemde imalatını yaparkende ışık tutmuş olurum.şimdiden iyi çalışmalar.
 
nyy-nya kabloların kullanımı otelin cinsine göre değişmekte büyüklüğü ve sınıfı ve kullanılacağı birim olarak artık bunların yerine ayrıca halojen-free yanmaz kablolar kullanılmakta otel çizdirmek istersen görüşebiliriz saygılar
 
Mütahid firmanın şartnamesi varsa bu şartnameyede uyman gerekir.yangın ve mekanik beslemelerde halojen free fe 180 yanmaz kablo kullanmalısın. tali beslemeleri N2XH ile yapmanı tavsiyederim ama fiyat fazla çıkabilir fiyat canımı sıkmasın diyosan NYM Antigronu daya gitsin normal iç mekanlarda prizlerde aydınlatmalarda kangal ve spral borularla NYA kabloyla elektriklendir heryeri sözkonusu yapı OTEL olduğu için ne çapta bi otel bilmiyorum ama otel dedinmi mekanik sağlamdır havalandırmalar klima üniteleri hidroforlar varsa asansör yine varsa yangın damperleri çok güç çeker güçlerine göre yanmaz izolesi güçlü kablo kullanmalısın.
 
İlginize çok teşekkür ederim . Kusura bakmayın daha önce okumuştum ama cevap yamayı unutmuşum
 

Forum istatistikleri

Konular
128,453
Mesajlar
917,703
Kullanıcılar
450,394
Son üye
GİZLİMİ45

Yeni konular

Geri
Üst