PCB Kart Kopyalama

Paul Jobs

Üye
Katılım
14 Mar 2015
Mesajlar
38
Puanları
1
Yaş
26
Merhaba,

Xiaomi-5200mAh-power-bank-front-ICs.jpg


Resimdeki PCB devre kartını kopyalamak istiyorum ve sanırım bu hizmeti veren bazı firmalar var. PCB devre kartını kopyaladıktan sonra, üstündeki malzemelerle birlikte kartı tamamlamak mümkün mü? Yani, kartı kopyalan firmanın (renkli olarak belirtilmiş olan parçalar da dahil) malzemeleri de üzerine yerleştirmesi mümkün mü? Böyle bir hizmeti nereden alabilirim?
 
entegreyi okuyamadım. Yazılım yüklenen bir entegreyse kartı kopyalayamazsınız. Öbür türlü attığınız taş ürküttüğünüz kuşa değecekse böyle bir hizmet alınabilir.
 
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

Yukarıda kopyalamak istediğim devre kartının resmini vermiştim, eklediğim bu linkler daha net görünüyor. Herhangi bir yazılım yüklü değil kartlara;

http://img1.mydrivers.com/img/20150403/s_ca6f8fd857f648fcaf7f0e5ee92817bb.jpg
http://img1.mydrivers.com/img/20150403/s_6911ca85ca0247e4931b965b815b9127.jpg

  • Sanırım bunları kopyalamak için şema çizmem gerekiyor ama bunun aynısı olan şemayı nasıl ve nereden bulabilirim? Ya da şema çizen birilerine resimleri göstersem, çizebilir mi?
 
Bu tur entegreler ozel gorevler icin uretilmis entegrelerdir. Bunlar lityum sarji voltaj katlayici gibi.

Ve buyuk ihtimal entegrenin datasheet sayfalarinda temel devre semalari ve aciklayici bilgileri mevcut olacagini dusunuyorum. Entegrelerin datasheetlerine baktinizmi?
 
güzel kardeşim özelden de sordun. eline büyüteç alıpğ da entegrelerin üzerindeki yazıları buraya kopyalasan çok kolay işimiz.
 
devrenin sol tarafındab SDA ve DSCK diye (seri data ve clock) uçları var. yani I2C haberleşmesi var. entgre QFN kılıfta olan (kare) %95 ihtimalle OTP (one time programmable ) bir entegre. seri üretimde tek programlık flash olmayan entegreler çok tercih edilir.yazılım flash olanda geliştirilir sorun olmadığı anlaşılınca seri için OTP seçilir. yani o ürünün kartını kopyalasanız bile içerisindeki hex dosyasını kesinlikle bulamazsınız. Devreye program yüklü olmadığını nereden çıkarttınız? entegreyi bulsanız bile boş olanını bulursunuz. yenisini tasarlatmak en iyisi
 
Yenisini tasarlatmak da gayet mantıklı ama ben şekil olarak böyle bir şey istediğim için kopyalama yolunu seçtim. Çok da bilgim yok açıkçası kopyalama, şema vs. konularında.

Rica etsem bunu nerede tasarlatacagim hakkında bilgi verebilir misiniz? Tasarlattigim kartın da böyle olmasını ve istediğim mikrociplerin kullanılmasını istiyorum. Mümkün mu?

http://www.ti.com/product/bq24195 / Kullanmak istediğim mikroçip.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,394
Mesajlar
917,213
Kullanıcılar
450,278
Son üye
twineys

Yeni konular

Geri
Üst