Run time çalışırken projede değişiklik yapma

Katılım
6 Eki 2015
Mesajlar
16
Puanları
1
Yaş
34
Merhabalar
Uzun zamandır araştırıyorum belki de küçük bi ayrıntı ama cevap bulamadım, takıldım kaldım. Bir fabrikada mühendis olarak çalışıyorum 2 aydır plc ile uğraşıyorum. siemens s7 400 s7 1200 modelleri kullanıyoruz.scadalar için de wıncc explorer. kullanıcı operatörlerinin bazı tag lere şifre ile erişmesini istiyorum. üretim reçete değerleri gibi.. user authorization menüsünden nasıl şifre verilir yetkilendirme nasıl yapılır buldum galiba. ama sorun şu ki wıncc run time 7/24 açık. ben wincc'de projeyi açıp gerekli değişiklikleri yaptım varsayalım. run time hala açık bu esnada. projede yaptığım değişikliklerden sonra run butonuna basarsam run time tekrar açılacak ama sahadan aldığım diğer veriler kaybolacak mı bunu merak ediyorum. ya da ne yapmam gerekiyor. tek otomasyon mühendisiyim proje verilerini kaybetmek istemiyorum. bilgili arkadaşların fikirlerine ihtiyacım var.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
plc kısmında değişiklik yaptınız diyelim. örneğin açık bir kontağı kapalı, and kapısını or yaptınız ve plc'ye yüklediniz. bu esnada wincc tarafında bir sıknıtı oluşmaz. Ancak yeni bir tag oluşturup bunu wincc tarafına atarsanız ve bunu sayfalarda kullanırsanız runtime kapatıp açmanız gerekir ama değerleriniz sıfırlanmaz.
sahadan aldığınız verilerden kastınız analog , digital vb inputlar ise sıkıntı yok . çünkü o değerleri değiştirme şansınız yok.
sizin için asıl önemli olan şu: plc kısmından gelen datalar,atamalar kalıcı mı değil ?

zaten siz sadece şifreleme,reçete olayına girmişsiniz. PLC resetlenmediği sürece bir sıkıntı olmayacaktır.

diye ümit ediyorum... :)
 
teşekkür ederim öncelikle..

plc programında değişiklik yapmak istemiyorum. sadece kullandığımız 10 reçetenin değer girişi yapılan I/O field'larının her birine yetki kısıtlandırması yapmak istiyorum. bu da zaten ayrı bir graphic designer sayfasında diğer sayfalarda hiçbir değişiklik yapmayacağım. sahadan aldığım değerler dediğim mesela tankların tartım değerleri açık kapalı vanaların durumları,kullandığımız malzeme için girdiğimiz yoğunluk bilgileri, kalibrasyon bilgileri , bu reçeteler için girilen son değerler ya da plc ile bağlantı ayarları... run time sayfası da otomatik olarak açılıyor gerekli ayarları yapıp run dediğimde kendini kapatıp tekrar açıyor diye düşünüyorum. plc den gelen dataların kalıcı olup olmadığından emin değilim nasıl görebilirim onu bilmiyorum. yeni yeni tecrübe ediyorum plc konusunda. sorularım basitse bu sebepten.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,396
Mesajlar
917,248
Kullanıcılar
450,282
Son üye
emrekrtd11

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst