fultek_salih

Fultek Temsilcisi
Katılım
2 Nis 2008
Mesajlar
315
Puanları
6
Yaş
52
Uzun çalışmalar sonunda WinTr Scada programına eklemek için ürettiğimiz S7 Mpi ActiveX'i kullanımınıza sunuyoruz. Bu ActiveX'in testi için yardımınıza ihtiyacımız var. Çünkü Mpi protokolü ile ilgili bilgileri Siemens açıklamıyor. Biz gerekli bilgilerin tamamını hardware'dan elde etmek zorunda kaldık. Yaptığımız testler Cpu 313 2dp plc ve vipa adaptör kullandık. 1 saniyede 2500 byte gibi büyük bir veriyi hatasız ve sağlıklı bir şekilde almayı ve yazmayı başardık. Fakat diğer plc modellerinde ve aynı hatta operatör paneli bağlı iken de test edilmesi gerekebilir. Lütfen test eden arkadaşlar plc modeli ve adaptör belirterek test sonuçlarını bu forumda bizimle paylaşsın.
ActiveX için tüm fonksiyonların çalıştırıldığı bir demo projesi hazırladık, internet sitemizden indirebilirsiniz.
Programınızda bu activeX'i kullandığınızda çok az kod yazarak S7 plc'ler ile haberleşe bilirsiniz. Hatta dosya kayıt ve kayıttan getirme işlemlerini bile activex içerisine koyduk böylece sadece dosya adını girerek kaydetme ve kayıt getirme özelliği kazandırdık. Siz sormadan ben söyliyeyim ilk fırsatta s7-200 ppi için de activex yapacağız.
S7 Mpi ActiveX
 

Ekli dosyalar

  • S7MpiActiveX.jpg
    S7MpiActiveX.jpg
    21 KB · Görüntüleme: 96
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Siemens usb adapter kullananlar seri port'u göremediklerini ifade ettiler. ActiveX seri port ile haberleştiğinden Siemens çevirici ile çalışmayacaktır.
Diğer Usb adapterler ise PlcVcom isimli bir software ile çalışıyorlar. (Tabii hepsini bilmiyorum ama bildiklerimin hepsi böyle) Bu software'ın ver 2.68 ve yukarısı kullanılmalıdır. Daha düşük versiyonlarda port kilitleniyor.

ActiveX Performansı:
Usb Adapter: Saniyede 1346 byte.
Seri Adapter: Saniyede 1739 byte.
 
Projenizde ActiveX'den çok sayıda kullanıp her biri ile farklı seri portlar üzerinden haberleşebilirsiniz. Böylece plc'ler sırayla değil eş zamanlı okunacaktır. Veri hızı plc sayısının artması ile azalmamış olacaktır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,397
Mesajlar
917,251
Kullanıcılar
450,282
Son üye
emrekrtd11

Yeni konular

Geri
Üst