SIEMENS BENZERİ BİR PLC DAHA (KiNCO PLC VE HMI)

arkadaşlar selamlar ben plc de yeniyim sadece s5 sımatıc de pcden plc ye ve plc den pc ye program nasıl alabilirim. birde s5 eproma program yukletsem plc ye epromla program atabilirmiyim.plc uzman arkadaşlardan yardımlarını saygıyla beklerim.

.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Merhaba,
Bahsedilen Kinco PLC ye bir makine üstünde rastladım. Kullanışlıya benziyor. Dökümanlarında birçok haberleşme kablosu bağlantısı verilmiş ama CPU download kablo bağlantısına rastlayamadım (RS 232) Bağlantı hakkında bilgi verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler...
 
Arkadaşlar Uzakdoğu PLC'lerinin çoğu Mitsubishi'nin kopyası ve diğerlerine göre de oldukça pratikler.
Örneğin siz Phoenix veya SIEMENS 1 STEP SICHMATIK programını kurana kadar, biz 1 disketlik (1.44 Mb) programıyla Mitsubishi'de makinanın otomasyonunu bitirebiliriz :), siz ise hala *.NET ve Gb boyutlu yazılımıları ve gerektirdikleri yığınla güncelleme ile uğraşır ve
haketmeyen ürünlere para akıtırsınız.

Ne yazık ki ülkemizde donanımı iyi, fakat yazılımı 5 para etmeyen avrupa ürünleri tercih edilmektedir, özellikle son kullanıcılar tarafından.

Kanımca yazılımın koşulacağı donanımı programcının bizzat kendisi seçmelidir, son kullanıcılara bırakılmamalıdır.
Acaba kaç tanesi bir projede PLC yazılımı yapmıştır?
 
yok mu yardımcı olacak bir arkadaş:)

Merhaba,

Mailinize geç cevap verdiğim için öncelikli olarak kusura bakmayın.
Kinco'nun Türkiye distributörlüğünü yapmaktayız. İstediğin plc'leri sadece satışı Çin'de yapılmaktadır. Bu sebepten dolayı ingilizce döküman ve yazılım bulunmamaktadır.
Sistem ile sıkıntılarınız var ise tarafımız ile irtibata geçmeniz gerekmektedir.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,435
Mesajlar
917,607
Kullanıcılar
450,361
Son üye
trise

Yeni konular

Geri
Üst