Siemens mc kart okuyucu

@iarslan Hocam,

size çok teşekkür ederim. Çok faydalı uyarılarda bulundunuz.

Arkadaşlarım santralda kartı çıkarıp okutmuşlar fakat anlamlı bir imaj alamamışlar. Kartı tekrar PLC ye takmışlar ve çalıştırmışlar. SF ve Stop yanıp sönüyor. Orada PLC klavuzunu ve Siemens destek dokümanlarını okuduk. Soft reset yapmanın sakıncası olmayacağına karar verdik. Nitekim MRES kısa süreli aktiflenince sistem düzelmiş. Sizin dediğiniz RAM to ROM yapılmış. mced321 ile değişik ayarlarda imajlar alınmış. Bu gün imajları karşılaştırdık. RAM to ROM yapıldıktan sonra kart dolmuş :)

Kendime ait MMC karttan aldığım imaj ve bu imajdan dönüştürdüğüm wld dosyasını, santraldan gelen imajlarla karşılaştırdım. Gelen imaj'ı dikine ikiye böldüm (birer bayt atlayarak :) ). İkiye bölünen imaj dosyası wld dosyasına benzedi. Buraya kadar yapılan her şey doğru imiş, zira şifre başarılı bir şekilde elde edildi.

Tekrar teşekkür ederim.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Rica ederim, yardımcı olabildiysek ne mutlu.
Yeni bir makine sistem alırken şartnamaye mutlaka iş bitiminde tüm döküman ve program teslim edilecek yazarım.
Özellikle yabancılar final programı vermemek için çok uğraşıyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,299
Mesajlar
916,536
Kullanıcılar
450,131
Son üye
mrtblkl

Yeni konular

Geri
Üst