Tübitak Formula G 2010

genç arkadaş

Yönetici
Yönetici
Yönetici
Katılım
8 Mar 2007
Mesajlar
3,573
Puanları
106
TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışları bugün İzmir Ülkü Yarış Pistinde yapılmıştır. Formula-G'de 30 üniversiteden 35 takım, 39 araç mücadele etti.
Yarışı İstanbul Üniversitesinin SOCRAT (SOlar Car RAcing Team) Güneş Arabası Takımı kazanmıştır.

Avustralya GGC 2009'da kendi kategorisinde dünya 9. olan Sakarya Üniversitesi İleri Teknolojiler Uygulama Topluluğunun SAGUAR NL isimli aracı ise yarışta ikinci olmuştur.

Yarışın en hızlı araçları arasında ise SOCRAT ve SAGUAR yer almıştır (Hızları saatte 50km'nin üzerindeydi).

Enerjilerini verimli kullanamayan bazı araçlar, pist kenarında güneşlenip, enerji biriktirdikten sonra yarışa kaldıkları yerden devam etmişlerdir.

Yarışa katılan tüm üniversite ve kurum çalışanlarını KontrolKalemi.Com Otomasyon Forumu adına tebrik ederim.

SOCRAT Solar Car Racing Team
SAITEM - Sakarya Üniversitesi İleri Teknolojiler Uygulama Topluluğu

Tübitak Hidromobil 2010 yarışları da bugün İzmir yarış pistinde yapılacaktır. Yayını TRT3'tan 14:30'da canlı olarak izleyebilirsiniz.

Formula G Hakkında
TÜBİTAK, alternatif enerji kaynakları konusunda kamuoyunda farkındalığı yükseltmek, alternatif enerji teknolojilerinin yaygın kullanımı için gerekli beyin gücü ve bilgi birikiminin oluşmasını sağlamak üniversite öğrencilerini teorik bilgilerini takım çalışmasıyla başta güneş ve hidrojen olmak üzere, temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarıyla çalışacak ürünler ortaya koymaya özendirmek üzere TÜBİTAK Formula-G Güneş Arabaları Yarışı ve TÜBİTAK Hidromobil Hidrojen Arabaları Yarışı düzenlemektedir.
...
...
...
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
yarıştaki sıralama hakkında tam bilgi var mı .. bizim okulun elemanları ne yapmış merak ettim ..
 
Araçların hızlarının düşük olması sebebiyle tam sıralama netleşmemişti. Konuyu açtığımda (halen yarış devam ederken) ilk birkaç sıra belliydi. 3.'lüğü ODTÜ'ye ait aracın aldığını biliyorum. Tam sıralamalar şu an itibariyle haber sitelerinde dahi yok maalasef.
 
selam arkadaslar bende ordaydım,bi kac resim paylasiyorum organizasyondan
Resim1.jpg

Resim2.jpg

Resim3.jpg

Resim4.jpg
 
süper bi yarıştı bende ordaydım tabikide :D ayrıca hızların 50 km yi geçtiği soylenmiş ama biraz az olmuş :D

güneş enerjili araçlar sıralaması için tıklayın

hidrojen enerjili araçlar sıralaması için tıklayın
 

Forum istatistikleri

Konular
128,396
Mesajlar
917,232
Kullanıcılar
450,282
Son üye
emrekrtd11

Yeni konular

Geri
Üst