Tüketici Hakları Tamamda İşi Yapanların Hakları?

demiray teknik

Profesyonel Üye
Katılım
24 May 2010
Mesajlar
828
Puanları
256
Yaş
60
Konum
ankara
dostlar merhaba
malum 2012 senesinde ülkemizde bazı haklar ya devlet tarafından yada sivil kuruluşlar tarafından korunmaya başlandı .. bu gelişme elbete hepimiz adına sevindirici bir olgu ama ya biz işi yapanların hakkını koruyan kim??
şimdi bunları niye yazıyorum merak ediyorsunuz ?? 20 günden beri işini yaptığım firmadan paramı alamıyorum.. faturası kesildi ama nerde adamlar yokuşa sürdükçe sürüyor lar işin yoksa notere gi protesto çek sonrada bekle...
halbuki burda bu şerefsizleri ifşa edebileceğimiz bir başlık olsa da yazsak işi yaptıracak adam bulamasa ne iyi olurdu..mesela desek ki ankara esat semtinde bilmem ne ticaret merkezi bilgi demiray teknik desek buraya iş yapmayı düşünenler bir daha düşünseler birisinin daha canı yanmasa ne iyi olurdu değilmi
sevgiler
hakan
 
Tüketici hakları da şikayet ile mahkeme ile koruyor yani durup dururken kimse kimseyi korumuyor sizde şikayet edin, mahkemeye verin. Bende servislerden, markalardan çok çektim ve mahkemelik oldum, biz haklıyız diyince şirketler ooo haklımısınız buyrun paranızı geri yada yeni mal verelim demiyorlar, sattıktan sonra kimse kimseyi tanımıyor. Ben söylemeden klima montajında %90 vakum yapan servise rastlamadım, Söyleyincede abi bunlar fabrikadan vakumlu geliyor, yada ne gerek var abla, 5 metreden sonra vakum iyi olur gibi bir sürü palavra sıkan esnaf dolu sokak. Herkes işini tam yapsa sıkıntı olmayacak.
 
Demiray abi bu sistem hep böyleydi ve kısır bi noktada sen fatura kesiyosun mali olarak haklısın ama karşı firma ödemiyo biliyor ve ödemiyor mahkemesi olsa nolcak bazıları çok pişkin 3 kuruş için peşinde süründürüyor.. O yüzden şu an piyasada bazı firmalar ya peşin yada kredi kartı ile çalışıyorlar... Çek bile artık güvenilmiyo.. Forumda yazılması konusu ise şahsi görüşüm yönetimin buna izin vermeyeceği.. çok derine girmiyorum.. Anlamışsınızdır..

GurSan dostum..

Aslında şimdi yazacağım genel bir sıkıntı.. Split klima işi artık çocuk işine çevrildi nerdeyse.. Servislerde çalışan personellerin büyük kesimi 16-28 yaş arası gençler.. Bir çoğu deneyimi bu şekilde kazanıyor. Bu deneyimi kazanırken illaki hatalar oluyor eğitimsizlikten kaynaklanan sorunlar oluyor.. Bunlar bir yana ikinci konu maliyetler konusu firma sahibinin yanında çalıştırdığı ekipler için 4 kişilik bir personel ekibinin maliyetini kurtarması ve kara geçirmek için günlük 10 montaj yapması gerekli.. eh buda personele baskı olarak yansıyor personelde işi yetiştirmek için işten zaman kazanması gerekiyor. 1 saat vakumla uğraşsa iş bitmeyecek..

işte burda bu konuda iş verenin olmazsa olmaz kurallarını koymalı ve vakum işlemini servislerde standart hale getirilmeli.. hele hele iş güvenliği çok önemli.. Kaza geçiren o kadar çok arkadaşlarımız varki... yine çenem düştü..

Aslında bu işlerde o kadar yanlış ve boşluklar varki konuşulacak anlat anlat bitmez...

Saygılar arkadaşlar...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,399
Mesajlar
917,272
Kullanıcılar
450,292
Son üye
resulcelik68

Yeni konular

Geri
Üst