Telefon kablosu kodlaması pratik çözüm nedir

Katılım
14 Eki 2007
Mesajlar
33
Puanları
1
Yaş
39
Telefon kabloları zil tesisatlarında da kullanılıyor.Yapacağım zil tesisatında bende 5 çift telefon kablosu(11 tel) kullanmak istiyordum fakat bir problem çıktı karşıma.
Örneğin 1.katta beyaz teli kullandığımızı düşünürsek 2.kata çıkınca 11 tel içinde birden fazla beyaz tel olduğu zaman telleri karıştırmamak için nasıl bir pratik çözüm düşünülebilir.Yada 11 telin de farklı renkte olduğu kablolar var mı piyasada ,Teşekkürler.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Sn Tatar Ramazan,
11 telli kablolarda her renkten sadece bir adet olan kablolar satılıyor, tel sayısı arttıgında dörtlü gruplamalar halinde ve her grupta bir farklı renk var. Temin edebildigin kabloda aynı renkten birden fazla mevcut ise multimetre den yardım istemen gerekebilir................
 
kabloyu soyma işlemini dikkatli yaparsan sorununu çözebilirsin
 
8tane uç yeterse audio kablosu dt8 kullanabilirsin.Kabloyu çekeceğin hat sıkıntı yoksa iki tane dt8 14lük borudan geçiyor
 
Sayın arkadaşlar 13 farklı renkte kablo varsa hangisi olduğunu yazarsanız çok sevinirim.Her katta 2 farklı renk kablo kullanacağım,üst katlarda karışmaması için çözüm nedir.Kabloyu kesmeden çözüm var mı?Ölçü aleti ile ölçüm için kesmek gerekir.Hiç ek yapmdan tesisatı tamamlamalıyım.Sadece ihtiyacım olan katlarda kesmem gerek.Bu arada bu 13 uç aşağıda zil panelinden geliyor.Çok kafa yordum bulamadım.Kabloya katlarda iğne batırıp multimetre ile ölçme fikri geldi aklıma ama o da kabloyu yaralıyor
 
kesitleri nasıl kumanda kablolarının bir de 14 lük borudan dt-8 le beraber geçer mi
 
5 çift telefon kablosu 2 şer 2 şer çiftler halinde olduğunu öğrendim.Kodlaması 1.çift, mavi-beyaz,2.gri-beyaz,3,kahve-beyaz,4.yeşil-beyaz,5.turuncu-beyaz,6.kırmızı-mavi.
Kabloyu kesince bu çiftlerin birbirine yakın üst üste bükülü olduğunu okudum bi yerde.6 çift kabloyu aldım kestim fakat çiftler birbirine yakın fakat beyaz teller karışıyor ,galiba kablo marka ve kalitesine göre çiftleri ayırmak kolay olabilir.Hangi kablo markasında çiftler daha belirgin tecrübeli arkadaşlar bilgi yazabilirler mi?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,272
Mesajlar
916,368
Kullanıcılar
450,098
Son üye
akaremir31

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst