trafo güç artırımı

Katılım
25 Ocak 2009
Mesajlar
20
Puanları
1
Merhabalar arkadaşlar,

630 kVA lık bir trafodan beslenen bir kaç ünitede alınacak yeni cihazlarla birlikte güç ihtiyacımızda belirgin bir artış olacak ve bu nedenden dolayı trafomuzda güç artışı yapacağız, bu noktada bir kaç sorum var.

- Yapılacak bu güç artırımı için dağıtım şirketiyle hangi aşamada iletişime geçmeliyim?
- bu değişiklik için herhangi bir proje revizyonu gerekiyor mu ?

bu işlem için karşılacağım safhaları, tecrübe edinmiş arkadaşlardan bilgi alarak başlamak istiyorum.

Hepinize şimdiden teşekkürler...
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Yeni proje çizilmesi şart. Projeyi çizdirdiğin firmaya dağıtım şirketi ile olan resmi işlemleri de hallettirebilirsin. Anlaşmanı ona göre yapman iyi olur.
 
smm olan bir muhendis ile bu sorunu çözersiniz.Bağlı oldugunuz kurum a bir dilekce yazarak gerekli enerji bağlantı iznini almanıza müteakip projenizi tekrardan çizmeniz gerekir.Bu ara da her kurum un kendine haiz yönetmenlikleri ve şartları vardır.
 
Bu konuda en sağlıklı bilgi tedaştan alınabilir. Proje, hat şeması vs. isteniyor. Proje dışarı yaptırılacaksa tedaş onayı ve kabul işlerinin yükleniciye yaptılması kolaylık açısından önemli.
 
TEDAŞ'da işletme birimine basvurursunuz talebinizi yaptıktan sonra enerji komisyonuda tamma derse , projesini hazırlayıp onaylatarak gerekli tadilatı yapabilirsiniz.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,303
Mesajlar
916,559
Kullanıcılar
450,143
Son üye
lojis

Yeni konular

Geri
Üst