UYDU-KURULUM

hamdisuat

Üye
Katılım
26 Eyl 2011
Mesajlar
188
Puanları
1
Yaş
66
Bir uydu PCI TV kartı almıştım, onunla uğraşırken Digiturk harici cihaz ayarları bozuldu. Bazı kanalları artık izleyemiyorum. Örnek: ATV-LIGTV-NTV vs. Sınırlı sayıda kanallar çıkıyor. Binada TURKSAT var deniliyor. Oysa Dturk kolay kurulumda tarama yaptığımda EUtelsat da kanal buluyor, Türksatta "kanal bulunamadı, sinyal bağlantılarını kontrol edin" mesajı alıyorum. Gelişmiş kurulum yapmak istediğimde ise uydu seçeneğinde yalnız "eutelsat" olurdu, şimdi de sürekli" turksat" çıkıyor, değiştiremiyorum. Turksatta sinyal seviye ve kontrolde bir değer görünmüyor. Tarama yapmak için bu ekrandan sonra OK tuşuna bastığımda ise bir ilerleme olmuyor. Yani gelişmiş aramaları nasıl yapabilirim? Bu sorun da RS232 ara kablo ile mi çözülecek acaba? Öyle ise cihazım DT9102HT girişler ya da çıkışlar, HDMI,USB ve LAN tipi, bunlardan hangisine bağlanmam gerekir? Yardım edecek arkadaşlara teşekkür ederim.
 
Büyük ihtimal cihazınızın diseq ayarı bozulmuş.Genelde santral sistemlerinde türksat Diseq A olur hotbird B Eutel C olur denyerek bulabilirsiniz veya bir komşunuzun uydu alıcısındaki ayarları kontrol ederek öğrenebilirsiniz.zor yoluda antenlerden gelen hatların kaskad sistemindeki santralin hangi soketine girdiğini kontrol etmektir.doğru ayarları yaptığınızda türksat sinyalinin geldiğini görüceksiniz(tabi bu anlattıklarımı çanak ayarınızın doğru olduğunu düşünerekten söylüyorum)kolay gelsin...
 
Semih Bey teşekkür ederim, diseq ayarlarında, motor-direk ve diseqc anahtarı (3 seçenek) seçimleri var, alt menüde ise diseq1-2-3 ve 4 var. Burada da yalnızca Türksat-Eutelsat3A ve Hiçbiri seçenekleri var. 1 ve 2 ye, Türksat ve Eutelsat'ı, diğerlerine de Hiçbiri girip OK tuşuna bastığımda kaydedip tekrar kurulum menüsüne geliyor. Bu menüde taratma yapmam için OK tuşuna basıyorum ama bir ilerleme olmuyor. Aslında benim TV 37 ekran olduğu için altta çıkan "Kurulum Menüsü" ve "Çıkış" seçeneklerinin atandığı tuşun hangisi olduğunu okuyamıyorum.
Not: Merkezi anten sistemi olması nedeni ile çanak ayar sorunu olmadığını zannediyorum
 
Son düzenleme:
Hamdi bey geldiğiniz kurulum menüde türksatı ayarlayın sonrada onun altında diseq ayarını 1 yapın(tabi binada 1 e ayarlı ise yoksa 2 ve 3 ü denersiniz) kaydedin.ayarı doğru yaptığınızda kalite göstergesi otomatikman artacaktır ..birde atanan tuşları görmek için eğer imkanınız varsa başka bir tv ile denemenizi yapın.tv nizin 37 olmasıyla ilgili sorun zannediyorum yazılar aşağıda çıkoyorsa tv nizin de geometri ayarları bozuk olabilir kolay gelsin...
 
Yanılttım kusura bakmayın. Aslında "gelişmiş kurulum"da değerleri girip OK tuşuna basınca ilerleme, tarama başlaması lazım. TV küçük olunca yazılar tam okunmuyor. Bunu kastetmiştim, yoksa yazılar olması gereken yerde TV de bir sorun yok. Ama OK tuşuna basınca bir ilerleme olmuyor. Bu durumda acaba başka bir tuşa mı atama yapılmış diye düşündüm. Sonuçta, ilginç gelişmeler oldu. Cihaz eutelsat kurulumundan sonra kanalları gezerken, son kanaldan sonra olmayan bir kanal numarası yazıyor ve tekrar kendiliğinden taramaya başlayıp, tv'yi de AV moddan kendiliğinden atıyor. Sanırım cihazda bir sorun var. Beni aştı yetkili servisi çağırmam gerekecek-Tekrar teşekkür ederim.
 
fabrika ayarları için pin hakkınız doldu diyor sıfırlaması için net de işlemi yaptım ama hala aynı mesajı veriyor. Bu gün örnek cihaz stand by da saat 05:49 görünmesi gerekirken, .0 görünüyor. Aç, kapa yaptığımda saat normale dönüyor. PIN sıfırlama için olmazsa mesaj atacağım.
 
cihazı fabrika ayarlarına alın öyle deneyin birde
Bu sabah SMS ile denedim, PIN Kodunu sıfırladım Turksat tarama yapmak istedim, "kanal bulunamadı" mesajı alınca, cihazı "kapalı" moduna getirdim, tekrar açtığımda, "kanal buluamadı" mesajına rağmen tüm kanalların görüntüsü geldi. Yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,397
Mesajlar
917,252
Kullanıcılar
450,282
Son üye
emrekrtd11

Yeni konular

Geri
Üst